Çanakkale Gezici Müzesi Akseki'de

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale Gezici Müzesi Aksekide
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2018 15:25

Çanakkale Gezici Müzesi Akseki'de

Haberin Devamı

 

Adem ÇETİN/AKSEKİ, (DHA) - ANTALYA'nın Akseki ilçesinde Çanakkale Savaşları'na ilişkin materyallerin sergilendiği Çanakkale Gezici Müzesi ziyarete açıldı.

Çanakkale Savaşı'nda verilen destansı mücadeleyi ve kahramanlıkları yeni nesillere anlatmak, bugüne değin gündeme gelmeyen ve bilinmeyen materyalleri ziyaretçilere sunmak amacıyla Türkiye'yi gezen Çanakkale Gezici Müzesi, Akseki Belediyesi'nin katkıları ilçede ziyarete açıldı. Belediyeye ait Marla Mutfağı'nda 4 Mayıs'a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak olan müze, Kaymakam Muhammed Emin Nasır, Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, Ak Parti İlçe Başkanı Veysel Demir öğrenciler ve öğretmenlerin katıldığı törenle açıldı.

Çanakkale Gezici Müzesi Koordinatörü Cengiz Yürükaslan, müzenin İçişleri Bakanlığı'nın da destekleriyle özel müzeler koleksiyonerler ve köylülerin malzemelerinden oluşan, Çanakkale'nin çok bilinmeyen yönlerini anlatan çok önemli bir proje olduğunu söyledi.

Müzenin 6 yıldır Türkiye'nin her yerini karış karış dolaştığını vurgulayan Yürükaslan, "Türkiye'nin dört bir yanına Çanakkale'yi ulaştırmayı çalışıyoruz. Ziyaretçilere Çanakkale ruhunu anlatmaya ve tanıtmaya çalışıyoruz. Buradaki amaç Çanakkale'ye gidemeyen, oraları görme imkânı olmayan, halka, özellikle öğrencilere Çanakkale ruhunu anlatmak, yakından göstermek ve bilinmeyen Çanakkale bilgilerini vermektir. Müzemizde 1000 parça görsel bulunmaktadır ve bunun yaklaşık 100'ü bugün Çanakkale'de dahi olmayan, Çanakkale tarihinin dahi çok yazmadığı, bilinmeyen bir Çanakkale dediğimiz, tarihin gizli kalmış belgeleridir. Biz bu görselleri tüm Anadolu'yu karış karış gezerek sergi halinde sunuyoruz. Bilinmeyen yönleri açısından müzemiz oldukça değerlidir ve çok önemlidir. Bu ruhu görmek, tanımak, yaşamak için herkesin müzemizi ziyaret etmeli ve tarihi burada yaşamalıdır" diye konuştu.

Kaymakam Muhammed Emin Nasır, "Böyle güzel hizmeti insanların ayağına götürmek çok önemli. Tarihini bilmeyen geleceğe güvenle bakamaz. O nedenle yeni nesillere tarih bilinci kazandırmak anlamında bu gezici müze çok önemli bir fonksiyon ifa etmektedir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Koordinatör Cengiz Yürükaslan tarafından protokole müze gezdirilerek bilgi verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!