Çanakkale feribot iskelesinde bayram yoğunluğu

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale feribot iskelesinde bayram yoğunluğu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2017 14:30

Çanakkale feribot iskelesinde bayram yoğunluğu

Haberin Devamı

Burak GEZEN / ÇANAKKALE, (DHA) - ÇANAKKALE'de bayram hareketliliği feribot iskelesinde yoğunluğa neden oldu. Öğle saatlerinden itibaren Çanakkale feribot iskelesindeki araç kuyruğu 1 kilometreyi buldu.
Arife günü Ramazan Bayramı tatilini geçirecekleri adreslere gitmek için başta İstanbul olmak üzere Trakya'daki çeşitli kentlerden yola çıkan sürücüler, önemli bir geçiş güzergahı olan Çanakkale Boğazı'nı geçebilmek için boğazın Avrupa yakasındaki Gelibolu, Eceabat ve Kilitbahir iskelelerinde 5 kilometreye varan araç kuyrukları oluşturdu. Feribot iskelelerinde bayramın birinci günü daha sakin geçerken, bugün ise yine yoğunluk yaşandı. Bu kez yoğunluğa hem bayram ziyareti için yollarda olanlar hem de son gün yaşanması olası yoğunluğu göz önüne alarak bir gün önceden yola çıkanlar neden oldu.
Çanakkale'nin Anadolu yakasından Avrupa yakasındaki Eceabat ve Gelibolu ilçelerinde yaşayan yakınlarına bayram ziyaretine gitmek üzere feribot iskelesine gelenlerin boğazı geçmesi hiç de kolay olmadı. Yaklaşık 1 saat feribot sırası beklemek zorunda kaldılar. Çanakkale'nin turizm merkezleri Bozcaada ile Assos bölgesinde tatillerini geçiren bazı vatandaşlar da yarın bayramın son günü olması nedeniyle feribot iskelelerinde olası yoğunluğun yaşanacağını göz önünde bulundurup tedbir amacıyla bir gün önceden dönüşe geçti. Ama, yine de feribot iskelesinde sıra beklemekten kurtulamadı.
 CADDEDE ÇİFT SIRA ARAÇ KUYRUĞU
Çanakkale feribot iskelesindeki araç depolama alanından taşan araç kuyruğu Demircioğlu Caddesi'ne çift sıra olarak uzadı, Belediye Kavşağı'na yaklaştı. Feribot kuyruğu nedeniyle Demircioğlu Caddesi'nin iskeleye gidiş yönü şehiriçi trafiğine kapandı. Trafik ekipleri ise, hem şehiriçi trafiğinde yaşanan sıkışıklığı önlemek, hem feribot sırasını düzenlemek için büyük çaba harcadı. Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş. ise, yaşanan yoğunluğu Çanakkale- Eceabat ve Çanakkale-Kilitbahir hatlarında 4'er feribot ile tarife olmaksızın sefer yaparak eritmeye çalışıyor. Ayrıca, Lapseki- Gelibolu hattında da 4 feribot saatsiz olarak seferlerine devam ediyor.

FOTOĞRAFLI
 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!