Çanakkale Destanının 100. Yılına Özel Program

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale Destanının 100. Yılına Özel Program
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2015 13:32

ŞEHZADELER BELEDİYESİ ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 100. YILINDA ARAŞTIRMACI-YAZAR TALHA UĞURLUEL VE SANATÇI AYKUT KUŞKAYA’YI MANİSALILARLA BULUŞTURDU.

Şehzadeler Belediyesi Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında Araştırmacı-Yazar Talha Uğurluel ve Sanatçı Aykut Kuşkaya’yı Manisalılarla buluşturdu. Uğurluel muhteşem sunumu ile Çanakkale Savaşı’nın 100. yılında tarihe adını yazdırmış tüm kahramanlar ve onların saklı kalmış öykülerini anlattı. Kuşkaya ise, birbirinden güzel ve anlamlı türküleri Manisalılar için seslendirdi.
Şehzadeler Belediyesi, kültür-sanat etkinlikleri kapsamında Araştırmacı-Yazar Talha Uğurluel’in sunumuyla "Destanın 100. yılında Çanakkale" konulu bir konferans düzenledi. Sanatçı Aykut Kuşkaya’nın da Çanakkale türküleri ile eşlik ettiği konferans, Rum Mehmet Paşa Bedesteni Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirildi. Manisalıların yoğun ilgi gösterdiği konferansa Vali Yardımcısı Yakup Tat, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Songüler ve İsmail Önal katıldı. Talha Uğurluel, tarihe adını yazdırmış tüm kahramanlar ve onların saklı kalmış öykülerini anlatarak, dinleyenlere unutamayacakları bir akşam yaşattı. Uğurluel, sunumunda Çanakkale cephesinden çekilen fotoğraflarla, 100 yıl sonrası çekilen fotoğrafları karşılaştırarak savaşın izlerini bugünlere taşıdı. Aykut Kuşkaya ise Çanakkale cephesinden çıkan birbirinden güzel ve anlamlı türküleri Manisalılarla birlikte seslendirdi.
“MANİSALILAR BU İŞİN HAKKINI VERİYOR”
Tarihi Bedesteni çok beğendiğini ifade eden Uğurluel, Türkiye’deki bakımsız kalan diğer eserlerin de aynı şekilde restore edilmesini temenni etti. Tarihi bilgilerin, gelecek kuşaklara doğru ve sağlıklı biçimde aktarılması açısından büyük önem taşıdığını belirten Uğurluel, “Amacımız tarihi ve kültürel değerlerimizi en doğru şekilde gelecek kuşaklara aktarmak, halkımızın bu konudaki bilgi ve birikimini arttırmak. Benim size söyleyecek hiçbir sözüm yok. Çünkü bir buçuk saati aşkın bir süredir konuşuyoruz, burada muhteşem bir manzara var. Siz şu duruşunuzla bu işin hakkını verdiğinizi zaten gösteriyorsunuz” dedi.
“GEÇMİŞİNİ BİLMEYEN GELECEĞİNİ BİLEMEZ”
Uğurluel ve Kuşkaya’ya sunumlarından dolayı teşekkür eden Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ise, “Böyle bir Çanakkale’yi biz niye anlatamadık diye sormadan edemiyorum ama şükürler olsun ki son 10 yıldır o ruhu yetişkinlerimize ve çocuklarımıza anlatabiliyoruz. Çünkü geçmişini bilmeyen, geleceğini bilemez. Değerli hemşehrilerimize ve Şehzadeler Belediyemize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından ünlü konuklara çiçek ve hediye sepeti takdim edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!