"Çanakkale Destanı"nı Kısa Filmle Anlatacaklar

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale Destanını Kısa Filmle Anlatacaklar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2015 10:13

Zeytinburnu Belediyesi, Çanakkale’de destan yazan kahramanların hikayesini filme taşıyacak yönetmenleri arıyor. “Onlar Destan Yazdı, Sen Filmini Çek” sloganıyla düzenlenen “Çanakkale” temalı kısa film yarışmasına amatör ve profesyonel tüm senarist ve yönetmenler başvurabilir. Birincinin 15 bin TL kazanacağı yarışmaya son başvuru tarihi 1 Şubat 2016.
Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılına özel düzenlenen “Onlar Destan Yazdı, Sen Filmini Çek” adlı kısa film yarışmasında yarışmacılar, Çanakkale ve Çanakkale ruhunu film karelerine aktararak izleyenlere o günleri tekrar yaşatmaya çalışacak. Zeytinburnu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmanın amacı; milli tarih şuurunu oluşturmak ve Türkiye genelinde, Çanakkale ruhunu merkeze alan her şeyi anlatabilecek genç yetenekleri ortaya çıkarıp, onların sinema üzerine çalışmalarını teşvik ederek toplumsal farkındalık oluşturmak.
ÇANAKKALE KISA FİLM YARIŞMASI
Türkiye’nin her bölgesinden amatör veya profesyonel herkesin katılabileceği yarışmayla ilgili açıklamada bulunan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Kısa film yarışmasıyla gençlerin içindeki cevheri açığa çıkartmaya çalışıyoruz. Ecdadımız, Çanakkale’de geri dönmeyi düşünmeden, vatanı ve milleti uğruna; köken, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmadan, bu büyük destanı yazmıştır. Çanakkale destanı, bize bugün aramıza sokulmak istenen fitne ve ayrılık tohumlarına karşı nasıl bir kardeşlik örneğinin sergilendiğini en güzel şekilde göstermektedir” dedi.
Usta Sinema Eleştirmeni İhsan Kabil’in başkanlık yapacağı kısa film yarışmasında jüri koltuğunda TRT İstanbul Müdürü Doç. Dr. Abdülhamit Avşar ve Gazeteci Coşkun Çokyiğit yer alacak.
BİRİNCİYE 15 BİN TL ÖDÜL
18 Mart 2016 tarihinde Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan yarışmanın ödül töreninde Jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucunda birinciye 15 bin TL, ikinciye 10 bin TL ve üçüncüye 5 bin TL para ödül verilecek. Ayrıca jüri özel ödülü 5 bin TL ve Zeytinburnu Belediyesi özel ödülü 2 bin TL de yarışmanın ödülleri arasında yer alıyor. Dereceye giren eserler haricinde 10 eser sahibi de mansiyon ödülü olarak bin TL ile ödüllendirilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!