Çanakkale Destanı’nın İzinden Öğrenciler Yola Çıktı

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale Destanı’nın İzinden Öğrenciler Yola Çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2015 15:09

HALİLİYE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ'NÜ TARAFINDAN BAŞARILI ÖĞRENCİLER ÇANAKKALE GEZİSİ DÜZENLENDİ.

Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nü tarafından başarılı öğrenciler Çanakkale gezisi düzenlendi.
Haliliye Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıl dönümü nedeniyle kent geneline yayarak organize ettiği yarışmaların ardından, dereceye giren öğrencilere vaat edilen Çanakkale Gezisi için, öğrenciler yola çıktı. Sabah saatlerinde Çanakkale’ye hareket eden 83 öğrenci ve 17 öğretmen, 4 gün boyunca Çanakkale için anlattıkları, yazdıkları, okudukları ve sahneledikleri eserleri tekrar keşfedecek ve izleri ile birlikte öğrenecek.
18-21 Mayıs 2015 tarihleri arasında devam edecek olan gezi programında Çanakkale-Ecebat feribot seferi, Kilitbahir Kalesi, Namazgah Tabyası, Rumeli Mecidiye Tabyası, Seyit Onbaşı Tabyası, Şahindere Şehitliği, Şehitler Abidesi, Seddülbahir, Yahya Çavuş Mıntıkası, Kanlısırt, Kırmızısırt, 57. Piyade Alayı Şehitliği, Kesikdere Şehitliği, Conkbayırı, Çimenlik Kalesi, Nusret Mayın Gemisi, Aynalı Çarşı duraklarına ziyaretler yer alıyor. Özel kamp alanlarında devam edecek olan gezi programında, öğrencilere ayrıca Çanakkale Destanı ile ilgili özel sunumlar da yapılacak.
Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol sabah öğrencilerin uğurlanması sırasında yaptığı kısa açıklamada bu yolculuğun Haliliye Belediyesi’nin değerlerine, tarihine sahip çıkan bir belediye olduğunun örneklerinden biri olduğunu belirterek: "Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı dolayısıyla düzenlediğimiz yarışmalarımıza, Şanlıurfa il genelinden ve bütün ilçelerimizden okullarımız katıldı. Bu okullarımızdan dereceye giren okullarımızın öğrencilerini ve öğretmenlerini Çanakkale’ye götürme vaadinde bulunmuştuk. Çanakkale’nin 100. Yılı dolayısıyla kendi ilçelerinde başarılı olmuş bütün okullarımızı bugün ailelerinden, ilçe kaymakamlıklarından ve ayrıca biz Haliliye İlçe Kaymakamlığı’ndan ve Valilik’ten gerekli izinleri alınarak, gerekli emniyet tedbirleri alınarak Çanakkale’ye uğurluyoruz. Çanakkale’ye gidecekler. Çanakkale Savaşı’nın, Çanakkale Zaferi’nin bizzat mahallinde ne şekilde gerçekleştiğini görecekler ve müşahede edecekler. Bu hususta öğrencilerimize, velilerimize Haliliye Belediyesi’nin gerekli yetkilileri refakat edecekler. Rehberlik edecekler. İnşallah sağlıkla, mutlulukla gidip dönecekler. Ve biz de dönüşte de kendilerini karşılayacağız. Bundan sonraki faaliyetlerimizde de yine gençlerimizin, çocuklarımızın ileriye daha umutla bakmalarını temin edecek çalışmalarda bulunacağız. Ve Haliliye’nin güvenli, emin ve tarihi değerlerine sahip çıkan tanıtan bir belediye olma özelliği bundan sonraki zamanlarda da devam edecektir. Katılan bütün öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyoruz" dedi.
Uğurlama merasimine Başkan Fevzi Demirkol’un yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uludağ, Belediye Meclis Üyeleri Abdülkadir Altundağ, Ferhan Karaçizmeli, Halil Yetkin, Erdal Deniz ve Selim Polatkan da katıldı .
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!