Çanakkale Boğazı'nın ağır konukları

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale Boğazının ağır konukları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2013 17:04

ÇANAKKALE Rotary Kulübü organizasyonuyla 27’ncisi düzenlenen Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışması’nda, ünlü Hollywood yıldızı Bo Derek ve iş adamı Saadettin Saran da yüzerek boğazı geçti. Parkuru 90 dakikalık sürede bitiremeyen Derek, "Birkaç kez yarışı bırakmayı bile düşündüm. Ama arkadaşlarımın motivasyonuyla parkuru tamamladım" dedi.

Haberin Devamı

Çanakkale Rotary Kulübü 27’nci Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışması Eceabat-Çanakkale arasındaki 3.5 millik parkurda yapıldı. Yarışa 167’si yabancı 540 kişi katıldı. Saat 10.00’da Eceabat kumsalından denize giren yüzücüler, kuvvetli esen poyraz nedeniyle denizdeki dalgalarla boğuşmak zorunda kaldı. Çimenlik Kalesi’nde sona eren yarışmanın en renkli ismi ise bir döneme damgasını vuran Hollywood yıldızı Bo Derek oldu. Amerikalı yıldız Bo Derek, tüm yarışmacılar gibi Yunan mitolojisinde yer alan mutsuz bir aşk hikayesinin kahramanları Hero ile Leandros anısına yüzdü.

YARIŞI GECİKMELİ TAMAMLADI

Start anıyla birlikte yüzücüler arasında gözlerden kaybolan Bo Derek, yarışı acente motoruyla takip eden basın mensupları tarafından uzun süre arandı. Ancak bir türlü bulunamayan Bo Derek’ten ilgililer de haber alamadı. Yarışçılara tanınan 90 dakikalık süre dolduğunda da varış noktasında görülmeyen Bo Derek, sahilde merakla beklenmeye başlandı. Bo Derek’in bir süre sonra yarışı süresinde bitiremeyen az sayıdaki yüzücü arasından görülmesi, herkese rahat bir nefes aldırdı.

Haberin Devamı

Karaya ayak basan Bo Derek, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yarışa katılmaktan çok mutlu olduğunu belirten Bo Derek, "Hepiniz çok nazik ve kibar davrandınız. Türkiye’de herkes misafirperverlik gösterdi. Yarış çok zordu. Hatta birçok kere yarışı bırakmayı düşündüm. Ama bana refakat eden bottaki arkadaşların motivasyonuyla gecikmeli de olsa yarışı tamamladım" dedi. Yarışı süresinde tamamlayamadığı yönündeki soruya ise "Sizin için öyle ama ben yarışı bitirdim" diye yanıtladı.

Yarışın genel klasmanında erkeklerde birinci Edirne Beykent Koleji’nden Can Şerifoğlu, bayanlarda birinci ise İçdaş Spor Kulübü sporcusu Buse Aygün oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!