Çanakkale Boğazı'ndan geçen gemiye kaçak operasyonu (3)

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale Boğazından geçen gemiye kaçak operasyonu (3)
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2016 13:57

Çanakkale Boğazı'ndan geçen gemiye kaçak operasyonu (3)

Haberin Devamı

360 KAÇAK VE 3 ORGANİZATÖRÜN KİMLİK TESPİTİNE BAŞLANDI
Çanakkale Boğazı'nda, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin operasyon düzenlediği Türk bayraklı kuru yük gemisinden çıkan ve Akbaş Limanı'ndaki bir hangara konan 360 kaçak ile 3 organizatörün kimlik tespiti çalışmalarına başlandı.
GEMİNİN ADI DEĞİŞTİRİLMİŞ
Sahil Güvenlik ve Liman başkanlığı ekiplerinin yaptığı araştırmalar sonucu geminin üzerinde yazan 'Eniz' adının sahte olduğu ortaya çıktı. Geminin gerçek adının ise 'Denideniz' olduğu belirlendi. Yazının üzerinde tahribat yapılarak 'Eniz' dönüştürüldüğü tespit edildi. Geminin boyunun ise 47 metre olduğu öğrenildi.
Yakalanan mültecilerin karayoluyla İstanbul'dan Çanakkale'ye geldikleri ve Gelibolu Tersanesi yakınlarındaki bir iskeleden gemiye bindikleri ortaya çıktı. Avrupa hayali kuran mülteciler, ancak 5 mil yol kat edebildikten sonra saat 01.30 sıralarında ihbar üzerine harekete geçen Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı ekiplerince, Akbaş Limanı yakınlarında yakalandı.
Öte yandan karaya oturan gemiyle ilgili Sahil Güvenlik Komutanlığı soruşturma başlatırken, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı Kurtarma-5 römorkörü de geminin başında, gelecek olan kurtarma talebini bekliyor.
Burak GEZEN / ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!