Çanakkale Belediyesi Heyeti Kardeş Kent Giresun’da

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale Belediyesi Heyeti Kardeş Kent Giresun’da
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2017 11:30

Çanakkale Belediyesi Heyeti Kardeş Kent Giresun’da

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Belediye Başkanı CHP’li Ülgür Gökhan ve beraberindeki heyet, kardeş kent Giresun’da 18-22 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 40’ncı Uluslararası Giresun Aksu Festivaline katıldı.

2015 yılında atılan imzalarla kardeş kent bağlarının kurulduğu Giresun’a gerçekleşen ziyarete Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve eşi Hale Gökhan’ın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, Belediye Meclis Üyeleri Adnan Güler, Ali Uyanık, Bilge Şimşek, Emine Kardelen, Birten Sarıbaş, Selami Candan, Mustafa Kemal Özkan ve Yalçın Ülkü, Çanakkale Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özlem Eryiğit ile İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Hülya Candan katıldı.

Çanakkale heyeti, Giresun ziyareti kapsamında ilk olarak 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerine katıldı. Giresun Atatürk Meydanında düzenlenen tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması, Atatürk anıtına çelenk sunulması ile gerçekleşti.

Buradaki törenin ardından Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve beraberindeki heyet, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu'yu makamında ziyaret etti.  Ziyaret karşılıklı hediye takdimi ile son buldu.

Ardından Çanakkale heyeti, Giresun’un simgelerinden biri olan 40’ncı Aksu Festivali etkinliklerine katıldı. 19 Mayıs Cuma günü Festival ateşinin yakılmasıyla başlayan renkli etkinlikler, 20 Mayıs Cumartesi günü de Aksu Deresi’nin Karadeniz’le kesiştiği noktadaki açılış töreni ile devam etti.

Geleneksel Aksu Festivali’nin özünü oluşturan saç ayaktan geçme ve Aksu Deresi’ne yedi çift bir tek taş atma gelenekleri de canlandırılırken, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, dileğini; "Çanakkale’de atalarımız canlarını seve seve verdiler. Bunun için barış, huzur ve kardeşlik ile Giresunspor’u Süper Ligde görmeyi diliyorum” şeklinde açıkladı.

Etkinlik, Aksu Deresi kenarında geleneklerin canlandırılması ve halk oyunları gösterileri ile devam etti.

ÇANAKKALE / DHA

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!