Can ve Metin

TRABZONSPOR, şimdiye kadar oynadığı maçların çoğunu, ortaya koyduğu ve karakteri haline gelen özellikleri ile kazandı.

Haberin Devamı

Neydi Trabzonspor’a maç kazandıran;
 Sonuna kadar mücadele.
 Çabuk ve öne doğru oyun.
  Yardımlaşma ve iyi defans.
Trabzonspor, kendisine maç kazandıran bu özelliklerini yine kullandı ama ortada farklı bir durum vardı. Bu sefer karşıda, Trabzonspor görünümlü İstanbul Büyükşehir Belediyespor takımı vardı. Rakibinin en iyi özelliklerini alıp Trabzonspor’a kullanabilecek yegane takımdı Belediyespor. Maçın hemen başlarında başarılı da oldular ama o kadar.
Belediyespor defansının göbeğinde oynayan Can-Metin ikilisinin bariz hataları maçı daha 10’uncu dakikada bitirdi. Bu durum strese girmesi muhtemel Trabzonspor’u ve aynı zamanda seyirciyi rahatlatarak, maçın kolay geçmesini sağladı.
Trabzonspor’un, özgüven ve rahatlık ikilisini arkasına alınca neler yaptığını bütün sezon boyunca gördük. Fakat Trabzonspor Can-Metin ikilisinin ikramlarını daha ilk yarıda değerlendirse, maçın ikinci devresini oynamaya gerek kalmazdı.
Trabzon nasıl kazandı?
1-) Can ve Metin’in yaptığı hataları iyi değerlendirildi.
2-) Holosko ve İbrahim gibi formda iki isme sıkı defans yaparak, Belediye’nin kanallarını kapattı.
3-) Golleri erken yakalamanın rahatlığı ile, etkili pas trafiğini öne doğru yaparak pozisyonlar buldu.
4-) Şenol Güneş yaptığı değişikliklerle, seyri değişmeye başlayan maçı tekrar lehine çevirdi.
 Kayıp milat
TRABZONSPOR’un, en son puan kaybettiği Eskişehir maçından sonra oynadığı maçlarda 8 gol atması ve bariz şekilde iyi oynamasının sebebi Şenol Güneş’in takım üzerinde yaptığı değişimdi. Yani Brozek’i öne alıp, Umut’u sol öne çekmek ve Egemen’i sol bek oynatmaktan oluşan değişimiden bahsediyorum. Puan kaybedilen Eskişehir maçına kadar olan periyotta gol atamayan, pozisyon üretemeyen ve maçları son dakikalarda çok zorlanarak kazanan Trabzonspor hafızalarda.İşte Şenol Hoca, bugün takımın tekrar sezon başındaki gibi iyi ve etkili oynamasını sağlayan değişiklikleri daha erken yapabilse ya da görse şimdi Trabzonspor şampiyonluk maçına çıkıyordu. Bu etkili ama geç kalmış ve sezon içi milat olan bu değişim, aynı zamanda dönemi itibari ile şampiyonluğun kaybının da sebebi.

BEĞENMEDiM

Haberin Devamı

Can-Metin ikilisinin bariz hatalarının etkisiyle silik oynayan Belediye takımını

BEĞENDiM

Haberin Devamı

Biz yazmaktan yorulduk ama Burak iyi oynamaktan ve kazandırmaktan bıkmadı.

DİKKAT

Burak Yılmaz gördüğü kartla cezalı duruma düştü ama asıl cezayı yiyen Trabzon olur.

Yazarın Tüm Yazıları