Can tövbe etti Petek eve döndü

Geçtiğimiz hafta İstanbul’day-dım. Nişantaşı’ndan Bentley Otel’de kaldım. Butik. Ekip çalışkan ve de başarılı.

Haberin Devamı

Sign Tour’dan, Damla Atilla ile birlikte Opal Tur’a, Genel Koordinatör olarak, transfer olan, sevgili Yonca Köstem ayırttı. Ekonomik ve rahat. Tek sıkıntı, cadde üzerinde olması nedeniyle trafik ve gece yarısından sonraki gürültü. Ama sıcak ve samimi. Yabancılar ağırlıktaydı. Otelin Restoran şefi Akar Kılıç’ı, Newyorker, Mia Menza, Mio gibi restoranlardan tanıyordum. Mutfak Şefi Hasan Vural’ı da Park Orman’dan. Yabancılık çekmedim yani.
? Bentley Telefon: 0.232.291.77.30
Eski dostlarla birlikte
İstanbul’da oluş nedenim, bir TV programı ve format görüşmeleriydi. Malum sezon başlıyor. Bir de diş doktorum sevgili Tankut Gürsoy’un kliniğinde görevli doktor Vedat’ın düğünüydü. Divan’da yapıldı. İzmirli kraliçelerden, sevgili Sinem Güven ve kocası Murat’ da konuklar arasındaydı. Eski dostları görmek hoş oldu.
Düğün sonrası benim vefalı dostlarımdan Ucankuş İnternet Sitesi ve Kanaltürk’de ‘Ünlüler Bulvarı’nın yapımcısı Can Tanrıyar ile Sortie’de buluştuk. Ne yazık ki magazin dünyası bizim zamanımızdaki gibi değil. Ayaklar baş, başlar da ayak olmuş durumda.
% 57-60 evet çıkar
Bu arada Can beni şoke etti. Bütün gece domates suyu içti. Petek’e söz vermiş. Helal olsun. Petek’de Kıbrıs’a ekstraya gitmiş. Maşallah işleri süper. Allah gönlüne göre veriyor. Bu arada Can en geç 24.00 gibi evde oluyor. Bir gece önce Petek ile Sunset’e yemeğe gitmişler. Petek, Can’a “Haftada bir çıkıyorum. Bu akşam beni biraz gezdir” demiş. Can da yemek masasından kalkıp bara geçip, “Bu kadar gezmek yeter” demiş. Petek bile şaşırmış. Bütün eşyalarını toparlayıp, depoya koymuş ve Can’la eskiden oturdukları müşterek evlerine dönmüş. Bu arada Can, sohbet sırasında raferandumda ki oyumu sordum. Henüz kararsızım. O da öyle. Ama bana göre Türkiye genelinde % 57-60 ‘Evet’ çıkar. Demedi demeyin. Bu kez İzmir’den de yüksek çıkacak.

Haberin Devamı

Balıkta ‘Balıkev’

İstanbul’a gittiğim an mutlaka İstinye Park’a ve buradaki Balıkev’e uğrarım. Sevgili Çetin Kırışgil’in daha iki mekanı var. Sorti ve Arnavutköy’de Fishmekan. Ama beni Balıkev mutlu ediyor. Hem herkesin kesesine uygun, hem de personel, servis, her şey mükemmel. Meze de fazla olmadığından balık ve salata yemenin keyfini çıkarıyorsunuz. Her çeşit balık da var üstelik. Tezgahtan alıp, pişirtip evinize de getirebilirsiniz. Sardalye, sinarit ve levrek ızgara söyledim. Balığımı yerken müzik sektörünün bana göre krallarından, beyefendilerinden Hüseyin Emre ile karşılaştım.
Kaos yarattılar
Birlikte oturduk. Sibel Can, Aşkın Nur Yengi, Ebru Gündeş, Rafet El Roman, Serdar Ortaç gibi starların yapımcısı. Hüseyin Ağabey, Tarkan ile sektöre büyük canlılık geldiğini söyledi. Bu arada Günay Çoban’ın sözlerini yazdığı, Serkan’ın bestesini yaptığı ‘Yalnız Biriyim’ adlı şarkıyı Aşkın ve Petek’in aynı anda okuması ve albümlerine almak istemelerinin yarattığı kaos ile ilgili Hüseyin Ağabey, mertçe konuştu; “Petek şarkıyı daha önce satın aldığından, izin verirse ben de Aşkın’ın iki şarkılık sıngle CD’sini dağıtırım” dedi. Dünya güzeli karısı Sibel ve iki kızı Hazal ile Dilan Bodrum’da tatil yapıyorlarmış. O da yaz bekarı olarak İstinye’ye benim gibi çok sevdiği Balıkev’ne gelmiş.

Haberin Devamı

Medİkalp’e gİderken kalpten gİdİyordum

Biraz yoğun tempo. Aynı hafta içinde pek çok seyahat ve yaş 50. İster istemez bir yerde ‘dur’ demek zorundasınız. Ben demeden, kalbim biraz sıkıştırdı. Kız kardeşlerim hemen imdadıma yetişti. İzmir’de olmanın huzuru. Hatay Caddesi’nde tüm ailenin de doktoru olan Kardiyoloji Uzmanı Özgür Dağlar’a gittik. Ama saat 14.00’deki randevuma 17.00’de gidebildim. Niye mi? Bindiğim taksinin şoförü yol bilmez. Çocukluğumun geçtiği İnönü Caddesi’nde tüm yollar metro nedeniyle değişmiş. Girişler, çıkışlar rezalet. Şoför ağlamaklı. Ben çıldırmış vaziyetteyim.. Alsancak- İnönü Caddesi Hakim Evleri durağı arası 60.00 YTL para ödedim. Yani 20.00 YTL tutacak yere. Dolaşmaktan, turlamaktan. Ne diyeyim. Burada oturan ve iş yapanlara Allah selamet versin. Nitekim tüm esnaf kan ağlıyor. Dönüşü, Mithat Paşa Caddesi’ne doğru, yürüyerek yaptık. Yolda pek çok mağdur esnafla karşılaştım. İntiharın eşiğine gelenler var. Yetkilikler bilesiniz.

Haberin Devamı

Mehmet Ali ve Şafak Sezer

Ses kısıtlaması İstanbul’daki eğlenceyi etkilemiş. Gittiğim hiçbir yerde tanıdık bir isme rastlamadım. Baktım cevrede hep Rus, Moldovyalı, İranlı kadınlar. Artık eğlence kadına yönelmiş. Hatta kimse kusura bakmasın. Ticarete dökülmüş. Eşleri Çeşme, Bodrum, Antalya gibi tatil yörelerinde olan iş adamları erkek erkeğe gelip keyif yapıyorlar. Neyse bu ramazan gününde günaha girmeyeyim. Sohbet sırasında söz televizyon yapımlarından ve dizilerden açıldı. ‘Türk Malı’ adlı diziye geldi. Ben yeni başladım izlemeye. Başarılı buldum. Dizinin oyuncularından Şafak Sezer, son yılların parlayan yıldızı. Şafak da tövbe etmiş. “Hiçbir kötü alışkanlığı yok” dedi Can. Gülerek, “Darısı Mehmet Ali’nin başına” dedik. Aslında Mali’nin de ne alkolü ne de sigarası vardır. Ama çapkınlık ve kumar... O da onun zevki karışmaya hakkımız da yok. Bu arada bu Pazar, yani yarın ‘Ünlüler Bulvarı’nı Mehmet Ali Erbil sunacak.

Haberin Devamı

‘Oğul’a destek gerek

Bir akşam da Fox TV’nin eski Genel Müdür yardımcısı Canan Evcimen ile birlikte oldum. İstinye Park’ın içinde yer alan by Dragon Far East’e gittik. İzmir’de bir tane Çin Restoranı yok. Beni yargılamayın. Çin yemekleri ve sushi vazgeçilmezlerim. Rojo Sushi de başarılı. Neyse krepli çıtır ördek, sebzeli noodle, haşlanmış mantı yedik. Süperdi. Canan yapım şirketi kurduğunu müjdeledi. Turizm ve Kültür Bakanlığı destekli ‘Oğul’ adlı bir film çekecek. Fakat sponsorlara ihtiyaç var. İzmirli firmalar, böyle güzel bir projeye destek olmak isterseniz buyurun. Biri Karadenizli, diğeri ise Tuncelili iki gencin aşk, sevgi ve de ibret dolu, açıklı öyküsü. Omuzlarımızın, bu ülkenin çocuklarının tabutlarını taşımaktan bir gün çökeceğine inanlardansanız, Canan’ın projesi süper. Mutlaka da çekilmeli. Mustafa Avkıran, Rıza Akın, Ezel Atış, Meral Çetinkaya ve Yıldız Kültür başlıca rollerde. Maya Film Telefon: 0212.592.13.33

Yazarın Tüm Yazıları