Can katan veda

Güncelleme Tarihi:

Can katan veda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2015 17:27

Kütahya'da tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 71 yaşındaki emekli polis memurundan alınan karaciğer ve böbrekler, organ bekleyen hastalara nakledilmek üzere İstanbul'a götürüldü.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, rahatsızlanması üzerine Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilen Ali İnci'nin (71) beyin kanaması geçirdiği belirlendi. Yoğun bakım ünitesine alınan İnci'nin beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine doktorlar tarafından bilgi verilen yakınları, İnci'nin karaciğer ve böbreklerini bağışlamaya karar verdi.

ORGANLAR İSTANBUL'A GETİRİLDİ

Kütahya Organ Nakil Koordinatörü Dr. Korhan Sunar başkanlığında yürütülen çalışma kapsamında İstanbul'da uygun alıcı bulunduğu bilgisi alındı. Sağlık Bakanlığına ait ambulans helikopterle gelen ekip, İnci'nin karaciğer ve böbreklerini alarak İstanbul'a götürdü. Organlar, üç hastaya nakledilecek.

"ACIM BÜYÜK AMA BAŞKA EVLERDE MUTLULUK VAR"

Ali İnci'nin oğlu Mehmet İlker İnci, gazetecilere yaptığı açıklamada, bundan sonraki süreçte babasının organlarının başka bedenlerde can bulacağını ifade etti.

Kendilerini organ nakli konusunda bilgilendirip buna vesile olan doktorlara teşekkür eden İnci, "Bundan sonra sadece dua edeceğiz. Şu anda çok mutluyum. En azından şöyle mutluyum: Acım belki büyük olabilir ama başka evlerde şu anda çok büyük mutluluk var. Belki bayramları ikiye, üçe katlanacak bir mutluluk var. Diğer insanlara sevinç kaynağı olabildiysek ne mutlu bize. Onların sayesinde ayakta durabiliyoruz" diye konuştu. Emekli polis memurunun kızı Ayşegül Özdemir de babasını kaybetmenin verdiği acının yanında büyük mutluluk yaşadığını dile getirdi.

Haberin Devamı

SON NEFESİNDE BİLE MUTLULUK YAŞATTI

Babasının son nefesinde bile insanlara yardımcı olduğunu belirten Özdemir, "Bize böyle bir mutluluk yaşattığı içinde babama çok teşekkür ediyorum. Kendine çok iyi baktı. En azından başka insanlar da mutlu olacak. Bayramı acı içinde geçireceğiz ama onlar bayramı çok daha iyi geçirecek. Bundan sonraki ömürleri çok iyi olur inşallah" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!