Can Dündar'ın Twitter hesabına ne oldu

Güncelleme Tarihi:

Can Dündarın Twitter hesabına ne oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2013 14:01

Can Dündar’ın Twitter macerası kısa sürdü. Milliyet Gazetesi'nin kısa süre önce yollarını ayırdığı Dündar’ın 01 Ağustos’ta açtığı @candundaradasi isimli hesabı yaklaşık 24 saat sonra askıya alındı. Dündar şahsi internet sitesinde konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Can Dündar'ın kendine ait internet sitesinde Twitter adresinin askıya alındığı belirtilirken son attığı tweetlere yer verildi.

Hesabın neden askıya alındığı henüz belli değil. Ancak, Dündar'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanlarından Yalçın Akdoğan hakkında attığı tweetlerin hesabın askıya alınmasına yol açtığı iddialar arasında.

"Eylemlerimiz sürecek"

Can Dündar Twitter hesabının askıya alınması ile ilgili kendi internet sitesinden açıklamalarda bulundu. Dündar, "Twitter'a merhaba" dedikten 24 saat sonra "Twitter'a veda" ettim. Yok, ben etmedim; Twitter ettirdi." diye yazdı. Hesabının yeniden açılmasını bir dilekçe ile Twitter'a bildirdiğini aktaran Dündar, "Bu daha başlangıç(tı). Eylemlerimiz sürecek!" cümlelerini kullandı.

Takipçi satısında ani değişiklikler


Hesap askıya alınmadan önce Dündar'ın Twitter hesabında takipçi sayılarındaki ani değişiklikler de dikkat çekti. Açılmasıyla beraber 15 binin üzerinde kullanıcının takip etmeye başladığı hesap bi ara 40'lara kadar düştü. Buna hesabın spamlenmesinin yol açmış olabileceği konuşuluyor.

Dündar’ın hesabından attığı son tweetler ise şöyle:

- Yazılara buradan devam ediyoruz.
- Başbakan Başdanışmanı Yalçın Akdoğan Habertürk'e, "28 Şubat'ta da, 27 Nisan'da askerin talimatıyla hareket eden medya mensuplarının bir kısmı bugün hükümet müdahalesinden şikayet ediyor" demiş.
- Üstümüze almıyoruz; 28 Şubat'ta, 27 Nisan'da askerin müdahalesine karşı yazdıklarımız ortada...
- Fark orada değil.
- Fark, o zaman 28 Şubat'a kızanların, bugün 28 Şubatçı kostümüne bürünmesinde..
- aynı yöntemlerle patronlara "kovulacaklar listesi" dikte etmesinde...
- Akdoğan, "İnsanların ekmeğiyle oynamak bize düşmez" demiş.
- "Patronlarıyla, yöneticileriyle aylardır görüşmediği medya gruplarındaki değişiklikler, haberi bile yokken ona atfediliyor"muş.
- Yani, o aramıyormuş.
- O zaman bize "yukarının baskılarından" yakınan medya patronlarına ve yöneticilerine bir çağrı yapalım:
- Size kim baskı yaptıysa açıklayın!
- Yoksa "insanların ekmeğiyle oynama"nın sorumluluğu üzerinize kalacak.

Haberin Devamı

Can Dündarın Twitter hesabına ne oldu


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!