Can Dündar ve Erdem Gül'ün davası başladı

Güncelleme Tarihi:

Can Dündar ve Erdem Gülün davası başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2016 10:53

Can Dündar ve Erdem Gül'ün davası başladı

Haberin Devamı

Özden ATİK-Serpil KİRKESER/İSTANBUL, (DHA) MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin görüntü ve haber yayınladıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilci Erdem Gül hakkindaki davanın ilk duruşması başlandı.
İstanbul Adalet Sarayindaki 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanıklar Can Dündar ve Erdem Gül ile taraf avukatları katıldı. Duruşmayı çesitli meslek örgüleri ve gazeteciler de izleyici olarak katıldı. Duruşmanın görüldüğü adliyenin en büyük salonu tamamen doldu. Bazı izleyiciler duruşma salonu dışında kaldı. Can Dündar ve Erdem Gül duruşma salona girdiğinde izleyiciler tarafindan "onurumuzsunuz ,bravo" şeklinde sloganlarla alkışlandı.
Mahkeme Başkanı Canel Rüzgar, izleyiciler tarafından salonda görüntü ve ses kaydı alınmaması konusunda uyarıda bulundu.Görüntü ve ses kaydı alanlar hakkında İşlem yapılacağını belirtti.
Duruşma yoklama ve kimlik sorgusuyla başladı. Savcı durumanın kapalı devam etmesi yönünde talepte bulundu. Duruşmayı bazı CHP VE HDP milletvekileri de izliyor. Duruşmada sesli ve görüntülü kayıt yapılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!