Camiye gelmeyin kontrolü sağlayamam

Güncelleme Tarihi:

Camiye gelmeyin kontrolü sağlayamam
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2005 23:30

FRANSA’da varoş eylemcilerini ‘ayak takımı’ diye tanımlayıp şiddeti körüklemekle suçlanan İçişleri Bakanı Nicolas Sarkozy’nin polisin gözyaşartıcı bomba attığı camiye ziyarete gitmek istediği ancak ret cevabı aldığı ortaya çıktı.

Eylemlerin ilk yaşanmaya başladığı günlerdi. Polisin eylemcilere karşı kullandığı gözyaşartıcı bombalardan biri Paris’in
/images/100/0x0/567927a6f018fb0a48b70a78
Clichy-sous-Bois banliyösündeki camiye isabet etti. Bunun üzerine Sarkozy, gelip, cemaatle konuşmak istediğini belirtti.Yerel Müslüman kültür derneğinin lideri Abdurrahman Bouhout, ‘Gelmenize izin veremem. Burada duygusal bir hava hakim’ deyince Sarkozy, ‘Korkmuyorum’ yanıtını verdi. Bouhout’un yanıtı ise ‘Siz korkmuyor olabilirsiniz, ama ben korkuyorum. Geldiğinizde burayı nasıl idare edeceğimi bilemiyorum’ oldu. SINIRDIŞI EDELİMSarkozy, valiler e, ülke genelinde çıkan şiddet eylemleri nedeniyle yargılanıp hüküm giyen yabancı gençlerin oturma izinleri olsa bile sınır dışı edilme leri talimatı verdi. Ulusal Meclis’te yaptığı konuşmada şimdiye kadar çeşitli bölgelerde toplam 122 kişinin olaylara karıştıkları için mahkumiyet aldıklarını söyleyen Sarkozy, ‘Valilerden, aralarında oturma izni de olsa mahkum olmuş kimselerin, topraklarımızdan derhal sınır dışı edilmelerini istedim’ dedi. Hüküm giyen ve sınırdışı edilecek olanların sayısı ve kimlikleri konusunda ise bir açıklama yapılmadı.
Haberin Devamı

<ımg>

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!