Camili'de Türkiye-Gürcistan Ortak İzcilik Kampı isteği

Güncelleme Tarihi:

Camilide Türkiye-Gürcistan Ortak İzcilik Kampı isteği
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2016 11:09

- Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Subaşı:- "İzcilik faaliyetlerimiz kapsamında iki ülke arasındaki mevcut ilişkilerimizle dostluk ve kardeşlik bağlarını daha da artırmak için bir proje hazırladık"

Haberin Devamı

ARTVİN (AA) - Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Subaşı, "İzcilik faaliyetlerimiz kapsamında iki ülke arasındaki mevcut ilişkilerimizle dostluk ve kardeşlik bağlarını daha da artırmak için bir proje hazırladık" dedi.

Subaşı, beraberindeki izci ekibiyle Artvin Valisi Kemal Cirit'i ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye-Gürcistan ülkelerinin sıfır noktasındaki Borçka ilçesine bağlı Camili (Macahel) bölgesinde, ortak izci kampı kurmak istediklerini söyledi.

Federasyon olarak amaçlarının dost ve kardeş iki ülke vatandaşlarının birbirlerinin örf, adet, gelenek ve göreneklerini öğrenmeleri ve mevcut kardeşlik ilişkilerinin daha da artırılması olduğuna işaret eden Subaşı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gürcistanlı izciler Camili bölgesinde, bir yıl sonra ülkemizin izcileri Gürcistan'da kamp yapsın istiyoruz. Kamp süresince her iki ülkenin izcileri sınırdan serbest geçsin. Gürcistan'dan gelecek izciler Artvin'in doğal güzelliklerini yerinde görsün. Aynı şekilde ülkemizin izcileri de Batum'un tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini görsün. Böylece izcilik faaliyetlerimiz kapsamında iki ülke arasındaki mevcut ilişkilerimizle dostluk ve kardeşlik bağlarını daha da artırmak için bir proje hazırladık."

Haberin Devamı

Subaşı, Türkiye genelinde yaklaşık 145 bin izcileri bulunduğunu ifade ederek, "Ülkemiz dışında, Türkiye dışında da izcilerimiz var. Balkan ülkelerinde izcilik teşkilatları kurduk ve onları destekliyoruz. Komşu Arap ülkelerinde de izcilik teşkilatları kurduk. Türkmen İzcilik Federasyonu'nu kurduk. Gürcistan'ın Batum şehrinde bulunan izcilik teşkilatını destekliyoruz ve 10 yıldır çok sık faaliyetler yapıyoruz" diye konuştu.

Çocuklara vatan ve millet sevgisini aşılamanın öncelikli görevleri arasında bulunduğunu kaydeden Subaşı, "7 -11 yaş arasını yavrukurt, 11-15 yaş arasını izci, 15-18 arasını ergin izci, 18 yaşın üzerini ise lider izci diye adlandırıyoruz. Türkiye-Gürcistan ülkelerinin sıfır noktasında oluşturmayı planladığımız izcilik kampını, 15-18 yaş grubu için yapmayı düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Cirit ise Türkiye-Gürcistan ortak izcilik kampı kurulması projesini önemsediğini belirterek, Valilik olarak gereken her türlü desteği federasyona vereceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!