Camide oynayıp eğitim alıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Camide oynayıp eğitim alıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2017 12:45

Camide oynayıp eğitim alıyorlar

Haberin Devamı

 

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde çocuklar ve gençlere camiyi sevdirmek amacıyla çeşitli spor etkinlikleri ve oyunlar düzenleniyor.

Kumluca Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Bayram Tekin tarafından her hafta sonu Eski Cami bahçesinde çocuklar ve gençler için çeşitli aktiviteler düzenliyor. Din dersi eğitimi alan çocuklar ve gençler burada çeşitli oyunlar da oynuyor. Camide çocuklara ok atma eğitimi de veriliyor.

Gençlik Koordinatörü Bayram Tekin, "Gençleri camiye nasıl alıştırabiliriz, camiyi nasıl sevdirebiliriz diye alternatif spor dalları bulduk. Alternatif etkinliklerle gençlerimizi çekmek istedik. Oyunlarla, spor dallarıyla gençlerimizi ve çocuklarımızı camilerimize alıştırmış olduk. Çocuklar her hafta sonu camiye geliyor. Önce kahvaltı ardından ders yapıyoruz. Daha sonra da bu tür oyunlarla hoşça vakit geçiyoruz" dedi.

Okçuluğun Türk insanı için önemli olduğunu vurgulayan Bayram Tekin, "Türkler okçuluğu içlerindeki benliği ortaya çıkarma sporu olarak da kullandı. Ayrıca diğer hocalarımızla başka spor etkinlikleri de yapıyoruz. Tüplü dalış, mangala ve futbol turnuvası gibi sporlarımız da var. Gençlerimizi eğitsel oyunlarla daha güzel şeylere yönlendirmeyi amaçlıyoruz. Malum son zamanlarda internet ve sosyal ağlar bağımlılığı oluştu. Bu da gençlerimizin akıllarında gereksiz bilgiler olarak kaldı. Hayatlarının olumsuz yönde etkilenmesine sebep oluyor. Gerçek kültürümüzün, geçmişimizde gerçek olan şeylerle gençlerimizi tanıştırmak amacıyla bu tür spor dallarına başvurduk" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!