Camide işaret diliyle hutbe

Güncelleme Tarihi:

Camide işaret diliyle hutbe
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2017 14:53

Camide işaret diliyle hutbe

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR Ulu Cami'de cuma hutbesi işaret diline çevrilerek işitme engelliler için yayınlanıyor.

Burdur'daki Ulu Cami'de, işitme engelliler için işaret diliyle cuma hutbesi yayınlanmaya başladı. İl Müftülüğü yetkilileri tarafından edinilen video görüntüleri cami içerisinde kurulan sistemde televizyon ekranından engelliler için yayınlanıyor.

İl Müftüsü Hıdır Bayrak, "Cuma günleri tüm kardeşlerimizin hutbeyi dinlemelerinin yanında işitme engelli kardeşlerimizin de hutbeyi dinlemelerini arzu ediyoruz. İşitme engelli kardeşlerimiz için Diyanet İşleri Başkanlığımızın cuma namazından önce hazırlamış olduğu hutbeleri indirip, kurduğumuz sistemle ekrandan engelli kardeşlerimize ulaştırıyoruz. Ulu Cami'de cuma günlerinde işitme engelli kardeşlerimiz hutbeyi rahatlıkla takip edebiliyor" dedi.

Uygulamanın ara vermeden her cuma işitme engelliler için devam edeceğini anlatan Bayrak, "İşitme engelli kardeşlerimizi ihmal edemeyiz. Onlar da toplumumuzun içerisindedir. Bu engelliliği ortadan kaldıracak çalışmalar ilgililere düşmektedir. Cuma günleri böyle bir faaliyetin yapılması bizim için de sevindirici olmuştur. İstifade edileceğini ümit ediyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!