Camide cinayet ve lincin ses kaydı

Güncelleme Tarihi:

Camide cinayet ve lincin ses kaydı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2006 13:34

İsmailağa Camii’nde imam Bayram Ali Öztürk’ün öldürüldüğü ve Mustafa Erdal’ın linç edildiği anın ses kaydı ortaya çıktı.

 İşte o dehşet anının ses kaydı

Haberin Devamı

Olay anında camide yapılan duanın kaydedidildiği öne sürülen cemaate ait  internet sitesinde yayınlanan ses kaydında, dua edilirken bir anda ortalık karışıyor. Kayıtta boğuk bir ses ve ardından gelen haykırışlar duyuluyor.

Cemaate ait internet sitesi, imam Bayram Ali Öztürk’ü öldüren Mustafa Erdal’ın linç edildiğini duyurmuştu. Sitede, Erdal’ın öldürülüşü, "Şehitler kervanına Mektubatçı Bayram Efendi de katıldı. Bu hain saldırıyı gerçekleştiren zanlı yakalanarak linç edildi" cümleleriyle anlatıldı. Otopside de ölüm nedeni linç olarak belirlendi.

SAVCI, OLAY SIRASINDA CAMİDE BULUNANLARIN TESPİTİNİ İSTEDİ

Fatih Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, emniyetten, İsmailağa Camii'nde işlenen cinayete ilişkin, olay sırasında camide bulunanların tespit edilmesi istendi.

Haberin Devamı

Fatih Cumhuriyet Başsavcılığından alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Savcısı Fikri Aziz Niksarlı tarafından başlatılan soruşturma, çok yönlü olarak sürdürülüyor.

Savcılığın, olayla ilgili, emekli imam Bayram Ali Öztürk'ün 3 Eylül 2006 günü sabah namazından sonra sohbet sırasında bıçaklı saldırı sonucu öldürülmesi, katil zanlısı Mustafa Erdal'ın da akabinde ölümüyle sonuçlanan olay sırasında İsmailağa Camii'nde bulunan kişilerin tespiti için İstanbul Emniyet Müdürlüğüne talimat verdiği bildirildi.

Savcılığın, emniyet tarafından olay sırasında camide olduğu tespit edilen kişileri, yürütülen soruşturma kapsamında ifadesini almak üzere Fatih Adliyesine davet edeceği kaydedildi.

Bu arada, olay günü nöbetçi olan cumhuriyet savcısının, Mustafa Erdal'ın cesedi üzerinde yaptığı incelemede, silah, delici ve kesici alet izine rastlamadığı, vücudun çeşitli bölgelerinde darp izlerinin görüldüğü, bu kişinin sünnetli olduğu ifade edildi.

22 KİŞİ SAVCILIKÇA SERBEST BIRAKILDI

Emekli imam Bayram Ali Öztürk'ün cenaze töreni sırasında gözaltına alınan 22 kişi, savcılıkça serbest bırakıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanarak Fatih Adliyesine sevk edilen 22 kişi, cumhuriyet savcısı tarafından sorgulandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!