Camide 'canlı bomba' paniği çıkaran sanığı 70 yıl hapis istendi

Güncelleme Tarihi:

Camide canlı bomba paniği çıkaran sanığı 70 yıl hapis istendi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2016 12:24

Camide 'canlı bomba' paniği çıkaran sanığı 70 yıl hapis istendi

Haberin Devamı

Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, (DHA) - ADANA'da Sabancı Merkez Camii'nde geçen temmuz ayında cuma hutbesi okunduğu sırada beline sardığı el yapımı patlayıcı ile 'canlı bomba' paniğine neden olan ve cemaat tarafından dövülerek etkisiz hale getirilen 33 yaşındaki Mahmut Kılıçarslan hakkında 70 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
İnternet kafe ve bakkal işleten Mahmut Kılıçarslan, toplam 28 bin 500 kişinin namaz kılabileceği Sabancı Merkezi Camii'nde 1 Temmuz günü hutbe okuyan imamdan mikrofonu aldıktan sonra, beline korseyle sardığı evde kendi yaptığı patlayıcıyı göstererek paniğe neden olmuştu. Cemaat tarafından tekme tokat dövülen ve namaza gelen polisler tarafından linçten kurtarılan Kılıçarslan, tedavi edildikten sonra tutuklandı. 3 kez Suriye'ye giderek IŞİD'e katıldığı belirlenen Kılıçarslan hakkında Cumhuriyet Savcısı soruşturmasını tamamladı. Cumhuriyet savcısı, Kılıçarslan hakkında 'İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme', 'Olası kasıtla yaralama, basit yaralama', 'Silahlı terör örgütüne üye olmak', 'Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma' ve 'Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit' suçlarından toplam 70 yıla kadar hapis cezası istedi.
Adana 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edilen iddianamede sanığın, canlı bomba yeleği gibi hazırladığı bej renkli korse içinde 17 santimetre uzunluğunda, 1 santimetre çapındaki plastik boru içinde 10 gram av tüfeği fişeği barutu, çok sayıda saçma ve bir maytap fitiliyle el yapımı patlayıcı hazırladığı aktarıldı. Savcı, eylemi ise terör örgütü IŞİD tarafından gerçekleştirilen canlı bomba eylem tarzına benzediğine de dikkat çekti. Şüphelinin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!