Cami açılışında IŞİD tepkisi: Yerleri cehennem

Güncelleme Tarihi:

Cami açılışında IŞİD tepkisi: Yerleri cehennem
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2016 23:39

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Havalimanında olanı görüyorsunuz. Büyük ihtimalle DAİŞ (IŞİD) olduğu ortada. Bunların İslam’la alakası yok. Bunların yeri cehennemdir” dedi. Kulüpler Birliği Başkanı ve İBB Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ’ın anne ve babası adına yaptırılan Küçükçekmece’deki Fethiye-Hasan Gümüşdağ Camisi’nin açılışını gerçekleştiren ve cuma namazını kılan Erdoğan özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

'1 ŞEHİDE KARŞILIK 10 TERÖRİST'
“SALI günü Ramazan Bayramı’nı kutlayacağız. Ama hüzünlüyüz. Acılar içinde kutlayacağız. Şehitlerimiz var. Ama şunu da bilin ki, şehitlerimizin de kanını yerde bırakmıyoruz. Bir şehit veriyoruz ama 10 tane teröristi de indiriyoruz. Rabbim ne buyuruyor, Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Onlar diridirler ama siz bilemezsiniz. Peygamberlik makamından sonra en yüce makam, orasıdır. Ve bu mücadelemiz sürecek.

İşte son havalimanında olanı görüyorsunuz. Büyük ihtimalle DAİŞ olduğu ortada. Bunlar İslam adına böyle bir şeyi yaptıklarını söylüyorlar. Bunların İslam’la falan alakası yok. Bunların yeri cehennemdir. Çünkü dünyada bir kişiyi öldüren, tüm alemi öldürmüş gibidir. Bu insanlar günahsız. Çocuk, kadın, yaşlı. Bir yolculuk yapıyorlar. Hiçbir şeyden haberleri yok. Ve ölümle karşı karşıya kalıyorlar. Buna hakkınız yok

‘HUZURLU GÜNLERİMİZ YAKINDIR’
Şehit annelerinin, şehit eşlerinin üzüntülerini biliyorum. Ama üzülmeyiniz. Mahzun olmayınız. Çünkü onların mükâfatı çok çok yüksek. Onun bedeli yok bu dünyada. Ve o bedel ebedi alemde bizim inancımıza göre var. Ama biz kararlılığımızdan taviz vermeyeceğiz. Huzurlu günlerimiz yakındır. Bunların benim Kürt kardeşlerimi sevmek gibi bir derdi de yok. Tam aksine onlar bunların düşmanı. Ve bugüne kadar o bölgede yaptıkları hiçbir şey de yok. Şimdi dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla birlikte, tek tek hesabı verecekler. Aynı şekilde belediyelerde de. Nerede olursa olsun. Kim ki bu vatana ihanet ediyorsa, kim ki benim vatandaşlarımın verdikleri vergileri farklı yerde kullanıyorsa, bunun hesabı verecek.

‘YAVUZ DÜNYADA 1 NUMARA’
Osmangazi Köprüsü dünyada 4 numara. 26 Ağustos’ta Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü açacağız. O ise dünyada 1 numara. Niye? Çünkü bu millete bunlar yakışır. 94’te İstanbul’da belediye başkanı olduğum zaman İstanbul’da çöp dağları vardı. Şimdi İstanbul’un su sıkıntısı yok, bitti o iş. Çöp dağları.... Hepsi ortadan kalktı.

‘UCUBE İNŞAATLAR YAPTIK’
İstanbul için hep birlikte elimizden geleni yapacağız ama İstanbul’a çok yanlışlar yaptık, onu da söyleyeyim. Ucube inşaatlar yaptık. Bu ucube inşaatlarla maalesef İstanbulumuzun o güzelliğine bizler yanlışlık yaptık. İşte şimdi birçok yerlerde diyoruz ki kentsel dönüşüm yapalım, diyorlar ki ‘yok’. Allah göstermesin bir deprem olsa o depreme dayanıklılığı olmayan binalar var. Bunları yıkalım ki depreme dayanıklı binalar olsun. Ne yazık ki bir dirençle karşı karşıyayız. Gelin bize yardımcı olun. Bu kentsel dönüşümleri yapalım.”  

TESPİH PANKARTI
CAMİNİN açılış törenine, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, milletvekilleri, belediye başkanları, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Medipol Başakşehir futbol takımının oyuncuları da katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, cami çıkışında Mert Hacıosmanoğlu isimli 4 aylık bebeği makam aracında sevdi ve bazı vatandaşların sorunlarını dinleyip sohbet etti, çocuklara oyuncak dağıttı. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Erdoğan için “Seni çekemeyen tespih çeksin” pankartı açıldı.

BAKMADAN GEÇME!