Çamdibi'nden coşku dolu gece

Güncelleme Tarihi:

Çamdibinden coşku dolu gece
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2018 11:30

Çamdibi'nden coşku dolu gece

Haberin Devamı

BORNOVA Belediyesi ile İzmir Folklor Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü (İZFEM) işbirliğinde düzenlenen '12. Geleneksel Dansların Büyüsü Gecesi', Çamdibi Atatürk Parkı'nda gerçekleştirildi.

Çamdibi Atatürk Parkı'ndaki Anfi Tiyatro'da gerçekleşen gecede büyüklerle birlikte sahne alan minikler büyük ilgi gördü. Zeybek halk oyunları ekibinin gösterisiyle başlayan gecede baleden Roman danslarına, Balkanlardan Kafkaslara pek çok yöre ve kültürden performanslar başarıyla sahnelendi. Ekiplere alanı dolduran Bornovalılar alkışlarıyla eşlik etti. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, gösterileri vatandaşlarla birlikte izledi.

Halk oyunlarının bir kültürel zenginlik olduğunu belirten Başkan Olgun Atila, "Bu özel gecede; 7 bölge ve 81 vilayetten, 80 milyon vatandaşımızın, farklı kültürlerin halk dansları sahnelendi. Burada çocuklarımızın nasıl iyi yetiştiğini gördük. Bu bize büyük mutluluk veriyor. Onlarla ne kadar gurur duysak azdır. Organizasyona ve çocuklarımızın yetişmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

İZFEM Başkanı Tuncay Başoğlu da her yıl geleneksel olarak düzenledikleri etkinliğe verdiği destek nedeniyle Bornova Belediyesi'ne ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'ya teşekkür etti.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!