KAYSERİ HABERLERİ

Cam serada topraksız yetişen kışlık domateslerin hasadı başladı

DHA
20.12.2017 - 12:57Son Güncelleme :
DHA

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Şeker Fabrikası sahası içinde 10 bin metrekare cam serada, topraksız ortamda yetiştirilen kışlık domateslerin hasadına başlandı.
Hindistan cevizi liflerinden elde edilen ve içine elementler eklenerek organik besleyici değere sahip olan, kokopit kullanılarak Kayseri Şeker’e ait topraksız serada yetiştirilen kışlık domateslerin dikiminden 80 gün sonra ilk hasadı yapıldı. Tozlaşma işleminin doğal yöntemlerden olan Bombus arıları kullanılarak üretimin yapıldığı Kayseri Şeker’in serasındaki domates fideleri 13-14 metre uzayabiliyor. Serada, domates fidelerinin dikimden hasada kadar yapılan tüm uygulamalar ve üretim aşamalarında hijyen kurallarına azami derecede uyularak, elde edilen domatesler tüketiciye sunuluyor. Kayseri Şeker’e ait Seramis markası ile tüketicilerle buluşan topraksız ortamda yetişen kışlık domates üretimi yapılırken, seranın ortam ısısını elde etmede fabrikanın atık enerjisinin kullanılarak ayrıca bir katma değer oluşturulduğu belirtildi. 2017-2018 kampanya döneminde 80 gün önce dikimi yapılan 30 bin sertifikalı domates fidesinden yaklaşık 400 ton civarında domates hasat edilmesi hedefleniyor.
Şeker fabrikasının organik domatesleri piyasada kilosu 4.5-5 TL'den satışa sunuluyor. Domatesler toptan olarak da Kayseri Meyve ve Sebze Hali'nden tüketiciye ulaştırılıyor.

FOTOĞRAFLI

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Kayseri haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği Kayseri haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Cam serada topraksız yetişen kışlık domateslerin hasadı başladı haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

KAYSERİ NAMAZ VAKİTLERİ

16 Ocak 2018, Salı
  • İmsak
    06:21
  • Guneş
    07:47
  • Öğle
    12:54
  • İkindi
    15:26
  • Akşam
    17:48
  • Yatsı
    19:09
Sayfa Başı