Çam: Kız çocukları için direniyoruz

Güncelleme Tarihi:

Çam: Kız çocukları için direniyoruz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2016 14:46

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, AK Parti’nin son dakikada Ceza Mahkemesi Kanun Tasarısı'na tecavüze uğramış çocuğun tecavüzcüsüyle evlendirilmesi durumunda cezasının ertelenmesini içeren önerge ile toplumsal bir travmaya zemin hazırladığını söyledi.

Haberin Devamı

 

Türk Ceza Kanunu'nda, cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenlemenin TBMM Genel Kurulu'nda gece yarısı önlerine geldiğini anlatan Çam, “AKP’nin mecliste son dakika verdiği önergeyle çocuk yaştaki kıza tecavüz eden sapıkla evlenmesinin ve o caninin cezadan kurtulmasının önü açılacak. Kız babası, annesi AKP milletvekilleri tecavüzün yolunu açan bu önergeyi kendi oylarıyla kabul etti" dedi. Böylece 15 yaş altında kız çocuklarına tecavüz edenlerin aileye para vererek, onları ikna ederek cezadan kurtulacaklarını savunan Çam, “Tasarının tümü için açık oylama istedik. 184 oyu bulamadılar ve oylama haftaya Salı gününe kaldı. Biz bu 4 günde muhalefet milletvekilleri olarak bunu önlemeye yönelik çalışma yapacağız. Kız çocuklarımız için direniyoruz" diye konuştu. 4 bin tecavüzcünün serbest kalacağı önergenin gerekçesinde; ‘cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın işlenen cinsel istismar suçunda, mağdur ile failin evlenmesi durumunda fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına veya cezanın infazının ertelenmesine imkan veren düzenleme yapılmaktadır’ ifadesine yer verildiğini hatırlatan Çam şunları söyledi:
“Zaten sinmiş bastırılmış bir çocuk hele aile de ses çıkarmıyor, para ile susturuluyorsa cebiri, tehdidi nasıl anlatacak? Çocuğun iradesinden bahsediliyor; 15 yaşından küçük çocukta irade arayan bir zihniyet var ve razı olma ya da olmama gibi bir ironi ile mi ceza verilecek veya bu cezadan vazgeçilecek? Akıl tutulması yaşatan bir durumla karşı karşıyayız. Hepimizin çocuğu var onların yüzüne nasıl bakarız, bu ayıbın vebalini kimse ödeyemez. Adalet Bakanı Bakan Bozdağ açıklamasında kadın ve doğan çocukların mağduriyetinin dolayı bu düzenleme gidildiğini söylüyor. Asıl mağduriyet bu işin en başında ve bu büyük utancı, mağduriyeti ömür boyuna taşıyacak bir düzenleme yapılmaya çalışılıyor. Tecavüzü suç olmaktan çıkartmak için senaryo yazıyor. Halkın talebi bu suçların önlenmesi için cezaların ağırlaştırılması ve caydırıcı olmasıdır. Çocuk tecavüzünü serbest hale getirmek değil. Özgecan’ı unutmadık, belli ki bunlar unutmuşlar. Her fırsat bulduklarında kadını ikinci sınıf vatandaş yapmaya yönelik çalışmalar yapan AK Partililer yine bir alicengiz oyunuyla bu çirkin oyunlarına bizi de dahil etmek istedi. Kadınlarımız, kızlarımız, çocuklarımız bizim baş tacımızdır, onlar için sonuna kadar direneceğiz! şeklinde açıklamada bulundu."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!