Callejas rüşveti itiraf etti!

Güncelleme Tarihi:

Callejas rüşveti itiraf etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 16:48

1990'dan 1994'e kadar Honduras Devlet Başkanı, 2002'den 2015'e kadar da Honduras Futbol Federasyonu Başkanı olan Callejas, FIFA'daki yolsuzluk soruşturması kapsamında, ABD'nin New York kentindeki Brooklyn Federal Mahkemesinde hakim karşısına çıktı.

Haberin Devamı

Tehditle para elde etme ve para transferi yoluyla sahtekarlıkla suçlanan 72 yaşındaki Callejas, rüşvet aldığını ve paranın bir kısmını başkalarına dağıttığını kabul etti. İki suçtan 40 yıl hapis istemiyle yargılanan eski devlet başkanı ayrıca, 650 bin doları iade etme konusunda uzlaştı. Bir sonraki duruşması ağustos ayında görülecek Callejas, yargıca, yaptığının yanlış olduğunu bildiğini de söyledi.

FIFA'daki yolsuzluk operasyonu kapsamında 27 Mayıs 2015'te, İsviçre'nin Zürih kentinde 7 FIFA yetkisi gözaltına alınmıştı.

FIFA tarafından 16 Mart'ta yapılan açıklamada, ABD'nin haklarında soruşturma başlattığı eski yöneticiler Chuck Blazer, Jack Warner ve Jeffrey Webb'in de dahil olduğu 41 yetkilinin, organizasyona verdiği zararın karşılanması talep edilmişti. Rüşvet nedeniyle kaybedilen ve geri ödenmesi istenen paranın 190 milyon dolardan fazla olduğu tahmin ediliyor. (Ntv Spor)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!