Çalışmak yok, oyun var

Güncelleme Tarihi:

Çalışmak yok, oyun var
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2004 21:49

Bu yıl 28-30 Mayıs'ta ikincisi düzenlenecek olan Kurumsal Oyunlar'a (Eurasia Corporate Games) üç bin 500 kişinin katılması bekleniyor. Doğan Yayın Holding'in (DYH) ana sponsorluğunda İstanbul'da düzenlenen etkinlikte şirketler 16 farklı spor branşında yarışacaklar.

‘Kurumsal Oyunlar' olarak adlandırılan Eurasia Corporate Games'in ikincisi 28-30 Mayıs'ta İstanbul'da düzenlenecek. Doğan Yayın Holding'in (DYH) ana sponsorluğunda gerçekleşecek etkinlik, lisans ve ön eleme şartı olmaksızın herkesin katılımına açık. Golften, futbola, masa tenisinden kartinge birçok farklı dalda gerçekleşecek Kurumsal Oyunlar hem takım ruhunu geliştiriyor hem de şirketlere yeni bağlantılar oluşturma fırsatı veriyor.

Geçen yıl ilki düzenlenen Kurumsal Oyunlar, 83 şirketten bin 725 kişinin katılımıyla gerçekleşmişti. İlginin artmasıyla bu yıl üç bin 500 kişinin katılması bekleniyor. Büyük holdinglerden küçük şirketlere birçok farklı firmanın katıldığı etkinlik kapsamında bu yıl 16 spor branşı yer alıyor. Bunlar golf, basketbol, futbol, plaj volebolu, voleybol, plaj futbolu, dragon boat, karting, dağ bisikleti, petanque, koşu, yüzme, tenis, masa tenisi, bowling ve triat & triatlon.

Basketbol, futbol, koşu, yüzme, tenis, voleybol, triatlon ENKA'nın tesislerinde düzenlenecek. Masa tenisi Burhan Felek'te, bowling Korukent Bowling'de, golf, Kemer Golf and Culture Club'da, plaj voleybolu, plaj futbolu ve petanque BURC Beach'te ve Dragon Boat ise Haliç'te yapılacak.

HİYERARŞİ YOK

En üstten en alta tüm pozisyonlardaki çalışanlar yarışmalarda şirketlerini temsil etme şansına sahip. Balnak, Colgate&Palmolive, Eczacıbaşı, Gima, Nestle, Unilever, Petrol Ofisi, Finansbank, Garanti, Koçbank, Yapı Kredi, Superonline yarışmaya katılımı kesinleşen şirketlerden bazıları. Geçen yıl birçok dalda ödül alan Turkcell, bu yıl 370 çalışanla katılırken, DYH'dan 400 kişinin katılması bekleniyor.

DYH Başkan Yardımcısı Yalçın Balcı, Kurumsal Oyunlar sayesinde farklılıklardan oluşan sinerjinin grup dinamiğine dönüştüğünü söylüyor:

‘‘İş dünyası farklı alanlarda rekabeti, azimli mücadeleyi ve ekip çalışmasını gerektirir. Ortak hedeflere ulaşmak için kurulan ekiplerin uyum içinde koordine olmaları ve bir araya gelmiş olmanın yaratacağı güçbirliği başarı için çok önemli.‘‘

GÜVEN ARTIRIYOR

Kurumsal Oyunlar'ın organizasyonu SportWorks Group'a ait. Balkan ülkeleri, Eski Sovyet ülkeleri, Türk Cumhuriyetleri ve Orta Doğu ülkelerini kapsayan bölgede Kurumsal Oyunları düzenleme lisansı onlarda. ‘‘Biz bu ülkelerin herhangi birinde Eurasia Corporate Games düzenleme hakkına sahibiz‘‘ diyen SportWorks Group Oyunlar Direktörü Okan Çam, bu sayede çalışanların firmaya olan güvenlerinin pekiştiğini söylüyor:

‘‘Olimpiyatlarda nasıl ülkenizi temsil ediyorsunuz, burada da bir çalışan olarak firmanızı temsil ediyorsunuz. Çalışanların takım ruhu gelişiyor. Devamsızlık ve sağlık giderleri azalıyor. Ayrıca, diğer firmalarla bir araya gelen kurumlara yeni iş imkanları sağlıyor.‘‘

SportWorks İletişim Koordinatörü Gülden Aktugan, bu organizasyonun amaçlarından birinin çalışanlara 365 gün spor bilincini yerleştirmek olduğunu belirtiyor:

‘‘Bu yıl katıldığınız zaman gelecek yıl da katılacağınızı bilerek kendinize daha fazla dikkat ediyorsunuz. Spor bilinci yerleştikçe şirket içindeki verim de artıyor. Çünkü insanlar daha zinde oluyor. Takım ruhu oluşturmak isteyen firmalar, özellikle de insan kaynakları için önemli bir prganizasyon.‘‘
Kurumsal Oyunlar hakkında detaylı bilgi almak için: 0212 347 70 36


Kayıt süreci nasıl işliyor?

Son kayıt gününde, bütün firmalar katılımcılarını ve katılacakları spor branşlarını SportWorks'e bildiriyor.

Oyunların 'Supercenter' adlı bir kayıt merkezi var. Herkesin oraya gelip, katılımcı kartını, programını alması gerekiyor. Bu yıl Supercenter, Hilton Convention Center'da 27 ve 28 Mayıs'ta hizmet verecek.

28 Mayıs Cuma akşamında Abdi İpekçi Caddesi'nde açılış kutlaması gerçekleşecek. Yapılacak 'büyük geçit'te her şirket kendi flaması, maskotu, balonu ile bir araya gelecek. Öndeki bandonun ardında katılımcılar yer alacak. Ardından çeşitli açılış kutlamaları yapılacak.
29 Mayıs Cumartesi sabahından itibaren yarışmalar başlayacak.
Cumartesi akşamı Kilyos BURC Beach'te parti düzenlenecek. Canlı gruplar müzik yapacak.
Pazar günü karşılaşmalar sona erdikten sonra ödül töreni yapılacak. Burada şirketlere kurumsal ödüller verilecek.

En az üç müsabaka

SportWorks Group Oyunlar Direktörü Okan Çam bu proje için bir yıl boyunca hazırlandıklarını söylüyor. Oyunların yapıldığı dönemde yedi kişilik ekiplerinin 200-300 kişiye kadar çıktığını belirtiyor. Çam, oyunların işleyiş mantığını kısaca şöyle anlatıyor: ‘‘Bir maç yapıp elenmek yok. Her katılan takım en az üç müsabaka yapıyor. Burada dikkat ettiğimiz, aynı firmanın takımları aynı gruplara denk gelmesin ki ilk turda elenmesinler. Grup maçları bittikten sonra elemeler başlıyor. Böyle finale kadar gidiyor.’

Türkiye’ye getireceğiz

Geçen yıl plaj voleybolunda birinci olan ToysRus, bunun üzerine Selanik'te düzenlenen World Corporate Games'e davet edilmiş. World Corporate Games, onbinlerin katıldığı dünya çapında yapılan kurumsal oyunlar. Takım burada da birinci olmuş. Bu yıl World Corporate Games Prag'da düzenlenecek. SportWorks Group Oyunlar Direktörü Okan Çam amaçlarının birkaç yıl sonra World Corporate Games'i Türkiye'ye getirmek olduğunu söylüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!