Çalışma odanızın duvarları için 8 parlak fikir

Güncelleme Tarihi:

Çalışma odanızın duvarları için 8 parlak fikir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2016 15:33

Bu yazımızda çalışma odanızın duvarlarına uygulayabileceğiniz, hem veriminizi hem de yaratıcılığınızı arttırabilecek fikirleri derledik.

Haberin Devamı

Çalışma odaları geçmişte yalnızca belli evlerde bulunan, sınırlı birkaç meslek grubuna hitap eden ve genellikle de okul çağındaki çocukların kullandığı odalardı. Çalışma faaliyeti çok büyük oranda ev dışında bir iş yeri ile koşullu olduğu için evde çalışma kavramı pek çok insana yabancıydı. Bugünse teknolojinin gelişimi ve çalışma hayatının değişimiyle birlikte, evden veya ofis dışı herhangi bir yerden bilgisayar başında çalışma seçeneği pek çok farklı meslek grubu için mevcut. Üstelik bu iş kollarının sayısı da giderek artıyor ve muhtemelen birkaç yıl içinde evden çalışmanın çok daha yaygın bir şey haline geldiğini göreceğiz. Evden çalışmak pek çok rahatlığı beraberinde getiriyor. Her şeyden önce sizi şehrin yol ve trafik stresinden, dahası masrafından kurtarıyor. Kıyafet özgürlüğü, zamanınızı dilediğiniz gibi düzenleyebilmeniz, çocuklarınıza vakit ayırabilmeniz ve işlerinizi çabuk eritip kendinize zaman yaratabilmeniz gibi faydaların yanında evden çalışmanın kendine göre zorlukları da var. Bu zorlukların başında da kendi kendinizi kontrol edebildiğiniz ve verimli çalışabildiğiniz bir düzen kurmak geliyor. Bu zorluğu aşmak için, her şeyden önce sağlıklı ve keyifli bir çalışma ortamı yaratmalısınız. Bunun en doğru yolu da kendinize ait bir çalışma odası tasarlamanız. Bu yazımızda çalışma odanızın duvarlarına uygulayabileceğiniz, hem veriminizi hem de yaratıcılığınızı arttırabilecek fikirleri derledik. Bu fikirlerin bir ya da birkaçını bir arada uygulayabileceğiniz gibi, dilerseniz bunlardan yola çıkarak kendi özgün fikirlerinizi de üretebilirsiniz. 

 

Haberin Devamı

İLHAM VERİCİ DUVAR DOKULARI

Çalışma odanızın duvarları için 8 parlak fikir

Kaynak: Int2Architecture

Duvar kaplamaları son zamanlarda giderek yaygınlaşıyor. Buna paralel olarak duvar kaplaması için kullanılabilecek malzeme, doku ve desenlerin de çeşitleri artarken aynı zamanda fiyatları da gözle görülür biçimde düşüyor. Bu örnekte gördüğümüz tuğla dokusuna benzer göz yormayan ve şık duvar kaplamaları çalışma odanıza çok yakışabilir.

 

Haberin Devamı

DÜZENLİ BİR ÇALIŞMA ODASI ÜRETKENLİĞİ ARTTIRIR

Çalışma odanızın duvarları için 8 parlak fikir

Kaynak: Millimeter Interior Design Limited       

Çalışma odanızın tasarımında en belirleyici faktörler sizin ihtiyaçlarınız ve odanızın büyüklüğüdür. Bu ikisini doğru bir zeminde buluşturup en sağlıklı dekorasyona yönelirseniz ideal bir çalışma odasına ulaşabilirsiniz. Çalışma odanız çok küçük değilse ve boş bir duvarınız varsa, bu duvarı tamamen kaplayan bir raf grubu yapmanız çok faydalı olabilir. Odanın bütün dağınıklığını derleyip toplayacak bu raf grubu aynı zamanda kafanızı toplamanıza da yardımcı olacaktır.

 

YARATICI FİKİRLERE YELKEN AÇIN

Haberin Devamı

Çalışma odanızın duvarları için 8 parlak fikir

Kaynak: Alena Bulataya

Grafik tasarım ya da mimarlık gibi bir işle meşgulseniz ya da yalnızca kağıt üzerinde çalışmayı seviyorsanız, bir duvarı kaplayan bir karatahta hem odanıza müthiş bir hava katıp hem de yaratıcılığınızı körükleyecek bir zemin yaratabilir.

 

ASİMETRİK DOLAPLAR

Çalışma odanızın duvarları için 8 parlak fikir

Kaynak: Helen Granzote Arquitetura e Interiores

Bu tasarım simetri takıntısı olanların hiç hoşuna gitmeyebilir. Ama sizin böyle bir derdiniz yoksa, farklı büyüklüklerdeki bu asimetrik dolaplar bir araya geldiklerinde harika bir görüntüyle çalışma odanıza tarz katabilirler. Aynı zamanda farklı türden belgelerinizi ve eşyalarınızı düzene sokmak konusunda da bu dolaplardan faydalanabilirsiniz.

 

Haberin Devamı

BASİT AMA ETKİLEYİCİ DENEMELER

Çalışma odanızın duvarları için 8 parlak fikir

Kaynak: Studio Uwe Gaertner Interior Design Photography

Bu duvarda eski tip elbise askılarıyla yapılmış çok basit bir tasarım görüyoruz. Bir tasarımcı için örnek oluşturabilecek çeşitli dergilerin asılı olduğu bu askılar, bir arada durduklarında harika bir görüntü oluşturuyorlar. Üstelik böyle bir tasarımı uygulamak yalnızca birkaç dakika sürecek kadar basit bir iş. Siz de buna benzer özgün bir fikir ve uygulamayla çalışma odanıza renk katabilirsiniz.

 

NEŞENİZİ YERİNE GETİRECEK AKSESUARLAR

Çalışma odanızın duvarları için 8 parlak fikir

Kaynak: Nilda Merici Interior Design

Haberin Devamı

Çalışma odalarının genellikle sade ve minimal bir tarzda olması tercih edilir. Dikkat dağıtıcı unsurlar çalışma odalarına uygun değildir. Ancak sürekli olarak evden çalışacak biri için çalışma odası sıradan bir ofisten fazlasıdır. Ve zaman zaman neşenizi yerine getirecek, dikkatinizi dağıtacak şeylere de ihtiyacınız olabilir. Eğer bunu gerektirecek bir iş kolunda çalışıyorsanız, eğlenceli aksesuarların bulunacağı bir ya da birkaç rafla çalışma odanızı daha neşeli bir hale getirebilirsiniz.

 

KÜÇÜK ÇALIŞMA ODALARINA AKILLI ÇÖZÜMLER

Çalışma odanızın duvarları için 8 parlak fikir

Kaynak: Obvio: Escritorio de Arquitetura 

Çalışma odanız istediğiniz büyüklükte olmayabilir. Dert etmeyin. Doğru bir dekorasyonla bütün ihtiyaçlarınıza bu küçük odada da çözüm bulabilirsiniz. Çalışma masanızın hemen üstünde konumlanacak duvara monte bir dolap ya da raf, depolama ihtiyaçlarınızı çözerken aynı zamanda duvarınızı ve odanızı daha şık bir hale getirebilir.

 

homify.com.tr Tarafından hazırlanmıştır.

 

 

BAKMADAN GEÇME!