Çalışanların mektubu, sahnede hayat buldu

Güncelleme Tarihi:

Çalışanların mektubu, sahnede hayat buldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2018 13:49

Çalışanların mektubu, sahnede hayat buldu

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Elektrik Dağıtım AŞ'nin (AEDAŞ) çalışanlarının hazırladığı tiyatro oyunu 'Çalışan Sahnesi'nin prömiyeri, Yeni Mahalle Kültür Merkezi'nde yapıldı.

AEDAŞ, tüketicilerden gelen istek, öneri ve şikayetlerin sebeplerini araştırmak, çalışanlarla empati kurma yeteneği geliştirmek, iş sağlığı ve güvenliği problemlerine dikkat çekmek amacıyla 2016'da başlattığı 'Çalışan Sahnesi' bu yılki prömiyerini Yeni Mahalle Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi.

AEDAŞ çalışanlarından oluşan Çalışan Sahnesi isimli gösteride bu yıl, sevgiliye beyaz mendil düşüren aşıklardan, priz başında sabahlayan gençliğe, elektriğin varlığından haberdar olmazken beş dakikalık kesintiye sabrın kalmadığı anlar anlatıldı.

'EN DEĞER VERDİĞİMİZ PROJELERDEN'

Gösteri sonrasında oyuncuları performanslarından dolayı kutlayan AEDAŞ Genel Müdürü Bahadır Müdüroğlu, "Elektrik dağıtımı zorlu ve bir o kadar da büyük bir sorumluluk gerektiren bir hizmet. Çalışma arkadaşlarım bu zorlu görevi yerine getirirken çeşitli problemlerle karşı karşıya kalıyor. Çalışan Sahnesi projemiz bu anlamda çalışanlarımızın ve müşterilerimizin sesini sahneye taşıyor. Bizlere de sorunlara farklı bir bakış açısıyla yaklaşma şansı veriyor. Bu anlamda Çalışan Sahnesi bizim en değer verdiğimiz projelerden biri" dedi.

2016 YILINDA BAŞLADI

AEDAŞ'ın Çalışan Sahnesi projesinin ilk adımı 2016'nın ilk aylarında atıldı. Tüm çalışanlara bir mektup yazılarak en çok karşılaştıkları sorular ve başlarından geçen ilginç anıların paylaşılması istendi. Ardından çalışanlardan gelen 200'ün üzerinde mektup tek tek okunurken bu soruların cevabı için 34 kişilik bir ekip oluşturuldu. Söz konusu soruların cevabının tüm çalışanlarla paylaşımı için tiyatro seçildi. Yine AEDAŞ çalışanlarından oluşan bir ekip 6 farklı senaryo yazarak sorunları tiyatro oyunu haline getirdi. Şirket içinden gönüllülük esasına dayalı olarak kurulan 18 kişilik amatör oyuncu kadrosu, 5 ay boyunca nefes, diksiyon ve oyunculuk eğitimi aldı. Proje kapsamında şirket dışından sadece yönetmen, dekor ve müzik desteği alındı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!