Çalışan Gazeteciler günü mesajları

Güncelleme Tarihi:

Çalışan Gazeteciler günü mesajları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2017 17:30

Çalışan Gazeteciler günü mesajları

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA) - İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, belediye başkanları, parti başkanları, kamu kuruluşları ile sendika temsilcileri, Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle birer mesaj yayınladı.
Demokratik ülkenin vazgeçilmez unsurlarından birinin bağımsız basın olduğuna dikkat çeken İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, trafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli yeri olduğunu hatırlattı. Mehmet Aslan, bu konuda şunları söyledi:
"Bu önemli misyonu yerine getirmek için her şartta görevleri peşinde koşan gazetecilerimiz düzenli bir mesaisi olmadan, halkı bilinçlendirmek için verdiği mücadele her türlü takdirin üzerindedir. İşletmelerin en büyük sermayesi ve en büyük varlığı kuşkusuz çalışan insan kaynağıdır. Bu nedenle, güçlü gazeteci, güçlü basın kuruluşunun, güçlü basın kuruluşları da güçlü demokrasinin tesisini sağlayacaktır. Toplumun gelişimi ve kalkınma süreci de, basın çalışanlarının desteği ile daha hızlı olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin ve kentimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan basınımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesinde büyük rol üstlenen değerli basın mensuplarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ederim."
BAŞKAN KILIÇ: YÜREKTEN KUTLUYORUM
Öte yandan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle çeşitli kuruluş temsilcileri tarafından yapılan açıklamalarda şöyle denildi:
Çat Belediye Başkanı CHP'li Arif Hikmet Kılıç: Erzurum, basının 'Bab-ı Ali'sidir ve kesinlikle lokomotif gücüdür. Erzurum'un bağrında yetişmiş ve bu memlekete ait değerlerle yoğrulmuş birçok usta kalem, bugün yaygın birçok basın kuruluşunda en üst düzeylerde görev yapıyor; bu örnek bile tek başına Erzurum'un nasıl bir okul olduğunu göstermeye yetiyor. Mesleğine, memleketine, ülkesine ve milletine sevdalı gazeteci kardeşlerimin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü yürekten kutluyorum. Biliyorum ki, onlar çalıştıkça bu toplum gelişecek ve büyüme gösterecek."
TAŞKESENLİGİL: SAYGILARIMI İLETİYORUM
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil: Yaz- kış demeden haberden habere koşan, kışın çilesinde en fazla sorumluluk üstelenen basın ve medya çalışanlarına saygılarımı iletiyorum. Bizim için tüm basın mensupları aynı değer ve ölçüdedir, hepsini amme hizmeti veren önemli insanlardır. Türk Medyası ve basını 15 Temmuz'da tüm dünyaya iyi bir sınav vermiştir. Bu ülkenin birlik beraberliği için çalışan tüm fedakar basına ve gazetecilere teşekkür ediyorum.
BAYRAKTAR: KARNE KIRIK
Türkiye Kamu- Sen Erzurum İl Temsilcisi K.Müfit Bayraktar: Haber edinme hakkı, demokrasi ile beraber varlığı daha da anlam kazanmış, ehemmiyeti yüksek evrensel bir haktır. Ne yazık ki son yıllarda Türkiye'de basın yayın organlarının bağımsız bir şekilde haber yaptığından bahsetmek mümkün değildir. Hapishanede tutuklu bulunan gazeteciler, basın yayın organlarına yapılan baskınlar, basın hürriyeti noktasında Türkiye'nin karnesini kırıklarla doldurmaktadır. Basına karşı girişilen baskı politikaları sürerken diğer tarafta basın çalışanları olumsuz şartlar altında görevlerini sürdürmeye çalışmakta, dünyanın her yerinde kaçırılan, vurulan, öldürülen gazeteciler haberlere konu olmaktadır. Bütün bu olumsuz şartlar altında kutladığımız Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle basın üzerindeki tekelleşme ve baskıların son bulmasını diliyor, her türlü tehlike ve şartlar altında toplumun haber alma hakkını yerine getiren basın çalışanlarının bu anlamlı günlerini kutluyoruz.
ÇALIK: DEMOKRASİ İÇİN VAZGEÇİLMEZ
Saadet Partisi İl Başkanı Faik Çalık: Ülkemizde bu tarihi misyon çerçevesinde zaman zaman hayati tehlikelerle karşı karşıya kalmış olsa dahi kalemini ve objektifini hep gerçeğe ve tarafsızlığa ayarlamış olan güzide basınımız; demokrasi, insan hakları, adalet gibi, bir insanın en temel haklarının tesisi için var gücüyle çalışmaya devam etmektedir. Her zaman kurum ve kuruluşlarla halk arasında köprü olan basınımız, tüm gelişmeleri bütün ayrıntılarıyla kamuoyunun gündemine taşıyarak çözümüne de büyük katkılar sağlamaktadır. Halkın çıkarlarını savunan, önemli konularda kamuoyu oluşturan, ilkeleri ışığında görevini sürdüren bağımsız ve güçlü basınımız, demokrasi için vazgeçilmez öneme sahiptir. 
Zor şartlara rağmen onuruyla mesleğini icra etmeye çalışan gazetecileri fedakar çalışmalarından ötürü tebrik ediyorum.
 
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!