Çalışan emeklilere müjde! Şubat ayı maaşları %10 zamlı olacak!

Güncelleme Tarihi:

Çalışan emeklilere müjde Şubat ayı maaşları %10 zamlı olacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2016 15:07

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan açıklamayla milyonlarca emekliye müjde verildi. SGK emeklilerin destek primi kesintisinin kaldırıldığını bildirdi. Buna göre milyonlarca emekli vatandaşın maaşı Şubat ayından itibaren %10 zamlı ödenecek.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan yeni düzenlemeyle emeklilerin destek primi kesintisi kaldırıldı. Bu karar emeklilerinin Şubat ayı maaşlarının da %10 daha fazla ödeneceği bilgisi verildi.

EMEKLİLER ŞUBAT AYI MAAŞINI %10 ZAMLI ALACAK!

Destek primi kesintisinin kaldırılmasıyla alakalı açıklama yapan yetkililer, Bağ- Kur, Emekli Sandığı veya SSK'dan emekli olanlardan kesilen primlerin kaldırıldığını doğruladı.

Yapılan kesintilerle beraber maaşlarda da artış olacağını dile getiren yetkililer, uygulamanın 4-A, 4-B ve 4-C çalışan emeklilerini kapsadığını ifade etti. 29 Ocak 2016 itibariyle %10’luk kesintinin kaldırılmasıyla beraber bu tarihten sonra emekliler maaşlarını %10 zamlı alacaklar.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Şubat ayı itibariyle alınan zamlı maaşlar e-Devlet üzerinden SGK hizmet dökümü yapılarak görüntülenebilmektedir. e-Devlet üzerinden sorgulama yapmak isteyen vatandaşların e-Devlet şifresine ihtiyacı vardır. e-Devlet şifresi PTT şubelerinde 2 TL karşılığında vatandaşlara verilmektedir. SGK hizmet dökümü sorgulaması yapacak olan vatandaşlar e-Devlet şifresi ile https://www.turkiye.gov.tr web sitesine giriş yapmalıdır. Giriş yapan vatandaşlar hizmet dökümü sorgulaması için https://www.turkiye.gov.tr/sgk-tescil-ve-hizmet-dokumu web sitesine gitmelidir.

Haberin Devamı

Bağlantıya giden vatandaşların SGK hizmet dökümleri herhangi bir işlem yapmaya gerek kalmadan ekrana gelecektir. Hizmet dökümü çıktısı almak isteyen vatandaşlar, ekranın üstünde bulunan ‘Barkodlu Belge Oluştur’ seçeneğine tıkladıklarında sistem tarafından barkodlu belge oluşturulacaktır. Vatandaşlar daha sonra bu belgenin çıktısını alabilirler.

e-Devlet kapısı sistemi üzerinden vatandaşlara sunulan 4A – 4B ve 4C ortak hizmetleri aşağıdaki gibidir:

SGK Tescil ve Hizmet Dökümü

SGK Tescil ve Hizmet Dökümü Belge Doğrulama

4A/4B İşgöremezlik Ödemesi Görme

Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesinin Verilmesi

4A/4B/4C İlaç Kullanım Süresi Sorgulama

4A/4B/4C Muayene Katılım Payı Sorgulama

Medula Optik Cam ve Çerçeve Bilgisi Sorgulama

Haberin Devamı

Normal Şartlarda Ne Zaman Emekli Olabilirim?

SPAS Müstehaklık Sorgulama(Sağlık Provizyon Aktivasyon Sistemi)

BAKMADAN GEÇME!