Çal'ın 2020 hedefi, 80 milyon lira tarım geliri

Güncelleme Tarihi:

Çalın 2020 hedefi, 80 milyon lira tarım geliri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2017 12:38

Çal'ın 2020 hedefi, 80 milyon lira tarım geliri

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, 220 bin dönüm üzüm bağına sahip ilçelerini tarım kenti yapmak için başlattıkları projenin sürdüğünü, yayla seracılığı başlatarak çeşitli ürünlerin ekim ve dikimini yaptıklarını belirterek, "Hedefimiz 2020 yılında ilçemize tarım ürünlerinden 80 milyon lira gelir sağlamak" dedi.

Çal İlçesi'nde bu yıl 21'incisi düzenlenecek Bağbozumu Kültür ve Sanat Festivali, 15-16-17 Eylül arasında yapılacak. Çal Belediye Başkanı MHP'li Fethi Akcan, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde festivalle ilgili tanıtım toplantısı düzenledi. Akcan, son dönemde yaşanan terör olayları sebebiyle askıya aldıkları festival organizasyonun, ilçe meclisinde alınan kararla tekrar düzenleneceğini söyledi. 3 gün sürecek festival kapsamında düzenlenecek etkinliklerle eğlenceli bir ortama ev sahipliği yapacaklarını belirten Akcan, "Festivalimizde eğlenceli konserler, renkli yarışmalar ve etkinlikler olacak. En iyi üzüm yetiştiricilerini ve üzüm güzelini seçeceğiz. Halkımızın 1 yıl boyunca verdiği emeklerin karşılığı olarak onları bir nebze eğlendirebilmek, ilçeyi bir araya getirerek bütünleşmeyi sağlamak istiyoruz" dedi.

ÇAL'DA 2020 HEDEFİ

Belediye Başkanı Akcan, Çal'da 220 bin üzüm bağı bulunduğunu ve üzüm yetiştiriciliğinin önemli bir gelir kalemi olduğunu ifade etti. Bu yıl yaşanan dolu afeti ve kuraklık nedeniyle ilçede üretim kapasitesinin geçen yıllara oranla düştüğünü dile getirdi. Çal'ın tarım kenti olabilmesi için başlattıkları projenin sürdüğünü belirten Akcan, proje kapsamında yayla seracılığı faaliyetlerine hız kazandırdıklarını aktardı. Akcan, ilçede üretimi az olan sebze ve meyve türleri üzerine de denemeler yaptıklarını belirterek, "Biz belediyeciliğe farklı bakıyoruz ve tarım kenti olmak için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yayla seracılığına başladık ve bu alandaki çalışmalarımız oldukça olumlu gidiyor. Yayla seracılığında üretimimiz ilerleyen yıllarda daha da iyi olacak. Çeşitli meyve ve sebze denemeleri yapıyoruz. 2020 yılı sonunda ilçemize tarım sektöründen 80 milyon lira gelir sağlamayı hedefliyoruz. Bu rakamı yakalamak için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu. Akcan, festivale tüm vatandaşları davet etmesinin ardından tanıtım toplantısı sona erdi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!