Çalımbay'ın hakem isyanı

Güncelleme Tarihi:

Çalımbayın hakem isyanı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2011 15:27

Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, bu sene üzülmeye de sevinmeye de zamanlarının olmadığını belirterek, “Onun için de bir an önce Trabzonspor maçına mükemmel şekilde konsantre olmamız gerekiyor” dedi.

Rıza Çalımbay, Trabzonspor maçı hazırlıklarını sürdüren Sivasspor'un idmanında yaptığı açıklamada, hakemlerin kendilerine karşı yaptığı hatalardan dolayı çok canlarının yandığını söyledi.

Galatasaray maçında da bunu gördüklerini ifade eden Çalımbay, “Engin'in veya Elmander'in atılması gayet normal. Birisi kalecimize vuruyor, birisi de kaptanımıza vuruyor. Bunun konuşulacak bile tarafı yok. Bize verilen penaltıya hiçbir itirazımız yok. Ama öyle bir tabana faul vermiyorsan, öyle bir penaltımızı, bizim Pedriel'in penaltısını vermiyorsan yazık, yani bu Sivasspor'a yazık. Bu kaçıncı bize yapılan hatalar” dedi.

Hakemlerin de biraz dikkat etmeleri gerektiğini belirten Çalımbay, “Hakemlerden dolayı hakikaten çok sıkıntılı günler, maçlar yaşıyoruz, inşallah bu son olur. Çünkü böyle giderse Sivasspor için lig bitmez, çok zor biter, bu hatalar sürekli olduğu sürece. Biz kimseden bir şey istemiyoruz, yalnızca bizim hak ettiğimizi versinler. Biraz daha dikkatli olmaları gerekiyor” diye konuştu.

Maçın ardından Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim'in “Hakem dört dörtlük bir maç yönetti” şeklinde bir açıklamasının olduğunu hatırlatan Çalımbay, “Tabii ki bana göre Fatih hocanın söyledikleri şeylerde haklı olduğu yönler var. Mesela kırmızı kartlarda hakem yüzde yüz haklı. O yüzden Fatih hoca o pozisyonlarda yüzde 100 haklı ama bize verilmeyen şeylerde de maalesef hakem haksız ve hata yaptı” ifadelerini kullandı.

Önlerinde bir Trabzonspor maçı olduğunu ifade eden Rıza Çalımbay, “Ben her zaman söylüyorum, bu sene ne üzülecek, ne de sevinecek zamanımız var. Çok maçımız var. Sık sık aralıklarla oynanacak bundan sonra. Onun için de bir an önce Trabzonspor maçına mükemmel şekilde konsantre olmamız gerekiyor” dedi.

Takımda Rasmussen, Eneramo, Kamil Grosicki ve Kıvanç'ın sakatlıkları olduğunu söyleyen Çalımbay, “Bu arkadaşlarımızdan belki de bu maçta yararlanamayacağız ama önemli değil, diğer arkadaşlarımızın da her şeyi yapacaklarına yürekten inanıyorum. Trabzonspor'a da saygımız sonsuz. Gerçekten Türkiye'yi Beşiktaş ile beraber şu anda çok iyi şekilde temsil ediyorlar. İnşallah çok başarılı olurlar, iki takımımız da. Ama bizim buradan mutlaka puan ve puanlar almamız gerekiyor, kendi sahamızdan” ifadelerini kullandı.

İstanbul'daki taraftarlara sitem

Galatasaray maçında üzüldüğü noktalardan birinin de taraftar olduğunu söyleyen Çalımbay, “İstanbul'da yaşayan 2 milyonun üzerinde Sivaslı var. O maça gelen tahminime göre 70-80 kişidir. Ben buna gerçekten çok üzüldüm. Bizi orada yalnız bırakmamaları lazımdı” dedi.

Sivas'taki taraftardan çok memnun olduğunu da ifade eden Çalımbay, “Burada mükemmel bir taraftarımız var. Bizi sonuna kadar her zaman desteklediler, yine destekleyeceklerdir. Biz eğer Trabzonspor maçında çok başarılı olacaksak; olacağız da; ondaki en büyük desteğimiz de taraftarımız” diye konuştu.

Sivassporlu futbolcu Erman Kılıç ise cuma günü sahalarında Trabzonspor ile önemli bir maçlarının olduğunu belirterek, “İnşallah bu maçtan 3 puanla ayrılıp hem kendimiz adına, hem de Sivasspor camiası adına iyi bir sonuç alacağımızı düşünüyorum” açıklamalarını yaptı.

İdman

Bu arada Sivasspor kulüp tesislerinde teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde yaptığı idmanla Trabzonspor maçının hazırlıklarını sürdürdü. İdman öncesinde oyuncularını etrafına toplayan teknik direktör Rıza Çalımbay, futbolcularından her şeye sıfırdan başlamalarını ve tamamen Trabzonspor maçına konsantre olmalarını istedi.
Koşu ve açma germe hareketleriyle başlayan idman, kondisyona yönelik çalışmalarla devam etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!