Çalıkuşu

Güncelleme Tarihi:

Çalıkuşu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2009 12:22

TİM Fettah Aytaç Salonu
06 Aralık 2009
16:00

Haberin Devamı

NE KADAR: TAM: 45,00 TL, ÖĞRENCİ: 35,00 TL

Tiyatro Kedi’den yeni bir klasik: ÇALIKUŞU

Reşat Nuri Güntekin’in eseri, Türk Edebiyatının  başyapıtlarından biri,  yaklaşık 90 yıldır en çok okunan  Türk romanı, döneminde en çok ilgi ve seyirci toplayan Türk filmi, televizyonun seyirci rekorları kırmış unutulmaz dizisi: ÇALIKUŞU şimdi, bambaşka bir yorumla Tiyatro Kedi’de sahneleniyor.

Tiyatro Kedi’nin, Çalıkuşu yorumunda sahnede aynı anda  üç farklı Feride’yi canlandıran Ebru Cündübeyoğlu, Elif Çakman ve Dilek Aba’yı; 1920’lerde bir kadının İstanbul’dan Anadolu’ya uzanan mücadele dolu yaşamındaki evrelerini ve Feride’lerin kimliğinde  Türk kadınına yansımasını izliyoruz. Yazarının anlatımıyla  “Gözlerinden uyku gibi sevda akan” Feride’nin ölümsüz aşkı Kamran’ı ise Atılgan Gümüş oynuyor. Feride’nin yaşamında yer etmiş, hayatını, umut ve inançlarını etkilemiş insanları ise tiyatronun dev isimlerinden oluşan bir kadro yorumluyor.

Feride’nin tüm öyküsünün köşe taşlarını oluşturan altı farklı kadın kahramanı Dilek Türker, Siyahlı Kadın’ı Deniz Türkali, Feride’nin Anadolu macerasının en önemli kişilerinden biri olan Dr.Hayrullah’ı Tarık Papuççuoğlu, dönemin tüm bürokratlarını Mehmet Ulay, Feride’nin sırdaşı  Müjgan ve onu bu yolculuğunda küçük tuzaklarına çekmeye çalışan kadınları Özlem Çakar, Yüzbaşı İhsan’ı Abdül Süsler, Feride’nin karşılaştığı kişileri Erez Ergin Köse ve  Sanem İşler canlandırıyor.

İpek Kadılar Altıner’in oyunlaştırdığı, Hakan Altıner’in sahneye koyduğu ÇALIKUŞU’nda Dekor / Kostüm  tasarımı  Gizem Gürsel- Sedef  Kermen’e, ışık tasarımı Mesut Sarı’ya ait.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!