Çalık’ın onuru

Güncelleme Tarihi:

Çalık’ın onuru
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2016 13:42

Genç savunmacı, Beştepe’nin alt yapısından yetişip, kaptanlığa kadar yükseldi. 22 yaşındaki oyuncu, Atiker Konyaspor karşılaşmasında, 100. Lig maçına çıkarken, kırmızı-siyahlı camiaya ve armaya yakışır şekilde mücadeleye devam edeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği altyapısından yetişerek, takım kaptanlığına kadar yükselen Ahmet Yılmaz Çalık, Atiker Konyaspor karşısında 100. Lig maçına çıktı. 2011-2012 sezonu normal lig statüsü ve sonrasındaki sıralamaya bakılarak play off ve klasman grubu sistemiyle oynanmıştı. O sezon Ahmet Yılmaz Çalık, ilk kez A takım formasını Spor Toto Kupası’nda giydi. 18 yaşında iken, 27 Nisan 2012 tarihinde oynanan Kayserispor maçında kırmızı-siyahlı forma ile tanışan oyuncu, o sezonu 3 lig maçıyla tamamladı. 

Ahmet Yılmaz Çalık asıl çıkışını, 2012-2013 sezonunda yaptı. Sezonun son 5 maçında oynayan futbolcu, Fenerbahçe müsabakasında gösterdiği performansla, futbol kamuoyunun takdirini kazandı ve bir anda dikkatleri üzerine çekti. Daha sonra 2013-2014 ve 2014-2015 sezonlarında 29’ar kez Süper Lig maçına çıkan Ahmet Yılmaz Çalık, geçen sezon da 30 Süper Lig karşılaşmasında takımının başarısı için ter döktü. Geçen sezondan itibaren takım kaptanlığı da yapmaya başlayan Çalık, Türk Milli Takımı’nın EURO 2016 kadrosunda da yer aldı.

Haberin Devamı

Bu sezon da Teknik Direktör İbrahim Üzülmez’in vazgeçilmezlerinden olan kaptan Ahmet Yılmaz Çalık, 4 lig maçında da 90 dakika forma giyerek, bu sezon da önceki sezonların rakamlarını yakalayacağının sinyallerini verdi.  Ahmet Çalık, 100. Süper Lig maçının ardından duygularını şöyle ifade etti: “Gençlerbirliği formasıyla 100. Lig maçına çıkmak benim için büyük gurur. Altyapıdan itibaren, Gençlerbirliği camiasına, armasına ve taraftarına yakışır bir futbolcu olmak için mücadele ettim. Her zaman bu formayı ilk günkü heyecanla giyiyorum. Bundan sonra da formam için, yine elimden geleni fazlasıyla yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!