Çaldıran depreminin 40'ıncı yılında anma mesajı

Güncelleme Tarihi:

Çaldıran depreminin 40ıncı yılında anma mesajı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2016 13:15

Çaldıran depreminin 40'ıncı yılında anma mesajı

Haberin Devamı

ÇALDIRAN ,(Van)-(DHA)- VAN'ın Çaldıran İlçesi'nde 1976 yılında meydana gelen yıkıcı depremin 40'ıncı yıl dönümü nedeniyle Çaldıran Belediyesi Eş Başkanları anma mesajı yayınladı.
Çaldıran İlçesi'nde 24 Kasım 1976 tarihinde saat 12.22'de meydana gelen 7.5 büyüklüğündeki depremde 3 bin 840 kişi hayatını kaybetti, 9 bin 232 bina hasar gördü. Bölgede hava sıcaklığının eksi 17 derece olması nedeniyle donarak ölümler de oldu. Depremde Muradiye ve çevre ilçeler Erciş ve Özalp'ta da can ve mal kaybı yaşandı. Çaldıran depreminin yıl dönümü nedeniyle Çaldıran Belediye Eş Başkanları Suna Atabay ve Faruk Demir tarafından bir mesaj yayımlandı. Mesajda 24 Kasım 1976 tarihinde meydana gelen 7.5 büyüklüğündeki depremde 3 bin 840 kişinin yaşamını yitirdiği, binlerce kişinin evsiz kaldığı belirtilirken şunlara yer verildi:
"Depremin üzerinden 40 yıl geçmiş olmasına rağmen acısı hala yüreklerimizdeki tazeliğini korumaktadır. Bilindiği gibi Van ve çevresi hala büyük bir deprem tehdidi altındadır. İşte böylesi bir tehdit altında olan bölgemizde olası bir depremde aynı acıların yaşanmaması için belediyemiz bünyesinde yürüttüğümüz çalışmalar ise sürüyor. Çaldıran depreminin 40'ıncı yılında yaşamını yitirenleri bir kez daha saygıyla anıyoruz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!