Calais’de kaos 

Güncelleme Tarihi:

Calais’de kaos
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2016 15:20

Fransa’nın Calais Limanı, Cumartesi günü bir grup göçmenin güvenlik önlemlerini aşmayı başararak İngiltere’ye giden bir vapura binmesi sonucu geçici olarak kapatıldı.

Haberin Devamı

BBC, olay sırasında yaklaşık 50 göçmenin yükünü boşaltmakta olan P&O şirketine ait  “Britanya’nın Ruhu” isimli tekneye çıkmayı başardığını söyledi.  

Göçmenlerin vapura binmeyi başardığı sırada limanda göçmenler lehine bir protesto gösterisinin gerçekleştirilmekte olduğu da belirtildi.  

İzinsiz bir şekilde tekneye çıkan kişilerin bölgeden uzaklaştırılmasının ardından liman yeniden kullanıma açıldı. 

P&O Vapurları “Güvenlik probleminin” çözülmesinin ardından “tüm servislerin programa uygun bir şekilde devam etmeye başladığını” ancak yaşananlar nedeniyle bazı vapurların yaklaşık 120 dakika rötar yaptığını söyledi. 

2 BİN KİŞİ KATILMIŞTI

Calais Limanı'ndaki göçmen yanlısı protesto eylemine hem Fransa hem de İngiltere’den gelen yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı ve protestocuların gösteri boyunca “Göçmenler hoş geldiniz” yazılı pankartlar taşıdığı belirtildi.

Calais uzun süredir bir göçmen krizi ile yaşıyor.  Sınır Tanımayan Doktorlar’ın açıkladığı son rakamlara göre şehirdeki “Balta Girmemiş Orman” adıyla anılan derme çatma mülteci kamplarında 250’si çocuk 2 bin 500 göçmen çok zor şartlarda barınıyor ve yasadışı yollardan İngiltere’ye giriş yapmaya çalışıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!