ÇAKÜ'den gönüllü itfaiyecilik eğitimi

Güncelleme Tarihi:

ÇAKÜden gönüllü itfaiyecilik eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2017 16:26

ÇAKÜ'den gönüllü itfaiyecilik eğitimi

Haberin Devamı

Cengiz YALÇIN/ILGAZ(Çankırı), (DHA)- ÇANKIRI'nın Ilgaz ilçesi Serçeler Köyü'nde 3 Nisan Pazartesi günü çıkan yangında 29 ev yanarak kül olurken, yaralar sarılmaya devam ediyor. Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı'nın Serçeler köyünde çıkan yangın sonrası yaptığı ziyaretin ardından verdiği talimat üzere üniversitenin ilgili birimlerince  teknik incelemelerde bulundu.
ÇAKÜ Yapraklı Meslek Yüksek Okulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğretim görevlileri ve öğrencileri, olay yerindeki incelemelerinde yangının çıkış nedeni, yayılması, fiziki ortamın etkileri gibi teknik konular üzerinde durdu. AFAD ekiplerinin çalışmaları, yangına müdahale şekilleri olay yerinde görüldü. Teknik İnceleme, yangın ve benzeri felaket durumlarında bölgedeki ön hazırlık ve zararı azaltma çalışmalarının ne derece önemli olduğunu ve yüksekokul derslerde verilen teorik bilginin faydasını ortaya koydu.
Olay yerinde yapılan inceleme ve değerlendirmelerin ardından Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı'nın talimatı ve desteğiyle Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı kamuya açık “Gönüllü İtfaiyecilikö eğitimleri vermek için gerekli çalışmalara başladı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!