ÇAKÜ'den 2700 öğrenciye mezuniyet töreni

Güncelleme Tarihi:

ÇAKÜden 2700 öğrenciye mezuniyet töreni
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2017 16:33

ÇAKÜ'den 2700 öğrenciye mezuniyet töreni

Haberin Devamı

ÇANKIRI, (DHA)- ÇANKIRI Karatekin Üniversitesi'nden bu yıl diploma alacak 2 bin 750 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi. Törene Milletvekili Hüseyin Filiz, ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, bazı daire müdürleri, akademisyenler, öğrenci velileri katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın seslendirilmesiyle başladı.
Törende ilk konuşmayı öğrenciler adına Öğrenci Konseyi Başkanı Yüksel Kol yaptı. Kol, "Artık diploması olan kardeşlerimizin üzerindeki sorumluluk daha fazlaö diyen Kol, bulundukları meslekte samimiyet ve dürüstlük ahlakına uygun olarak vatani için işlerini daha çok gayret ve azim ile yapmaları gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:
 “Her yaptığımız işte vatanımıza hizmet düsturunu göz ardı etmesek hiçbir hain el ve düşünce oraya giremez. Her yaptığınız iş vatanımız, bayrağımız, milletimiz ve devletimiz için olmalıdır. Çünkü bizim başka vatanımız yok, devletimiz yok ve de bayrağımız yok. Bizlere kapısını açabilecek, bakabilecek, koruyabilecek bir komşumuz da yok. Bugün dünyanın dört bir yanına, en çokta Türkiye ye muhacir olarak yerleşen makine mühendisi, doktor, hukuk diplomalarına sahip Suriyeli kardeşlerimizi ya sokakta gezerken, ya bir inşaatta işçi olarak çalışırken görmekteyiz. Bu ülke için çalışalım, ışığımız için koşalım ve de gençliğimizin hakkını verelim."
Karatekin Üniversitesi Rektörü Ayrancı, ortak çaba, harcanan emek, sabır ve özveriyle dolu bir sürecin sonuna gelindiğini,  bu yıl 2 bin 750 öğrenciyi mezun edeceklerini vurgulayarak “Üniversitemiz eğitim-öğretim, bilimsel çalışma ve araştırmada evrensel kriterler ve etik değerleri benimsemiş, toplum yararını ve memnuniyetini ilke edinen bir misyonu üstlendi. Bu misyonumuzla, eleştirel düşünebilen, mesleki yeterliliğe sahip, yaşam boyu öğrenme felsefesiyle donatılmış, yeni bilgiler üreten, uygulayan ve bunları yayan bireyler yetiştirmeyi, bilimsel ve sanatsal alanlarda uluslararası düzeyde rekabet etmeyi amaç edindikö şeklinde konuştu.
Rektör Ayracı'nın konuşmasının ardından mezun öğrenciler hep beraber 10'dan geriye sayarak keplerini havaya fırlattılar. Kep fırlatma anı itibarıyla alanda coşku tavan yaparken, aileler çocuklarının sevincine ortak oldu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!