‘Çakma unvan’ davasında beraat

Güncelleme Tarihi:

‘Çakma unvan’ davasında beraat
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2011 00:00

Uzman olmadığı halde cinsel terapist unvanını kullandığı gerekçesiyle Psikiyatri Derneği tarafından hakkında dava açılan CİSED Başkanı Dr. Cem Keçe suçsuz bulundu.

PRATİSYEN hekim olan, aynı zamanda Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği başkanlığını da yürüten Dr. Cem Keçe hakkında, kullandığı cinsel terapist unvanı nedeniyle Türkiye Psikiyatri Derneği tarafından dava açıldı. Keçe’nin uzman olmadığı halde cinsel terapist ve uzman unvanlarını kullanıp hasta kabul ettiğini iddia eden dernek, Keçe’nin “Vajinusmus hastalığında yeni bir yöntem ve kesin tedavi geliştirdiğini iddia edip literatürde bulunmayan bu yöntemi hastalarının yazılı rızasını almadan özel muayenehanesinde hastane ortamı dışında hastalarına uyguladığı” iddialarını da gündeme getirdi.

Kitapta bilimsel yöntemler

27 Nisan günü Ankara 7’nci Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, kendisini savunan Keçe de, 16 yıllık hekim olduğunu ve ilk kez böyle bir suçlama ile karşılaştığını belirterek, kendi muayenehanesinde bütün dünyada kabul görmüş bilimsel yöntemlerle vajinismus tedavisi yaptığını söyledi. Vajinismusla ilgili kitabının okunduğunda bilimsel yöntemler dışında hiçbir başka yöntem kullanmadığının görüleceğini kaydeden Keçe, bu konuda herhangi bir hasta şikayetinin olmadığına da dikkat çekti.

Delil bulunamadı

Sanık ve davalıların dinlenmesinin ardından mahkeme, Keçe’nin beraatine karar verirken, gerekçeli kararda şöyle denildi: “Sanığın üzerine atılı hasta üzerinde rızası olmaksızın tedavi amaçlı deneme yapmak suçunu işlediğine dair müştekinin soyut iddiası dışında cezalandırılmasına yeterli, sanık savunmasının aksini gösterir kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı, somut olarak herhangi bir hastaya rızası haricinde deneyde bulunduğu, ya da rızası dahilinde hastane ortamı dışında deneyde bulunduğu konusunda iddia ve delil gösterilmediği, anlaşılmakla beraatine karar verildi.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!