Çakırözer, şehit yakınlarıyla biraraya geldi

Güncelleme Tarihi:

Çakırözer, şehit yakınlarıyla biraraya geldi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2017 19:07

Çakırözer, şehit yakınlarıyla biraraya geldi

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR,(DHA)- TÜRKİYE Harp Malulü, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Eskişehir Şubesi'ni ziyaret eden CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, derneğin yöneticileri ile şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi. Şehit yakınları ve gazi ailelerinin sıkıntı ve taleplerini dinledi.

Dernek Başkanı Hacı Şahin ile şehit aileleri ve gaziler 15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişimi sırasında şehit olanların yakınları ve gazilere tanınan özlük haklarıyla terörle mücadelede şehit olanların yakınları ve gazilerine tanına haklar arasındaki farklılıklardan rahatsızlıklarını dile getirdiler. Şehit aileleri, konunun Meclis'te gündeme getirilmesini ve ayrımcılığın ortadan kaldırılmasını istedi.

Milletvekili Çakırözer, derneğin yöneticileri ile şehit ve gazi yakınlarıyla yaptığı görüşmelerde sık sık talepleri dinlediğini ve talepleri Meclis gündemine de taşıdığını, taşımaya da devam edeceğini dile getirdi. Çakırözer, "15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişimi sırasında şehit olanların yakınları ve gaziler, terörle mücadelede şehit olanların yakınları ve gazileri arasında ayrımcılığın ortadan kaldırılmasını biz de talep ediyor ve istiyoruz. Hem ben hem de milletvekillerimiz bu konuyu Meclis'te defalarca dile getirdik, getirmeye de devam ediyoruz. Şehitlerimizin özlük hakları arasında var olan ciddi farkların giderilmesi gerekiyor. Şehit ve gazi yakınlarının haklı taleplerini her zaman destekliyoruz" diye konuştu.

'VİCDANLARA SIĞMIYOR'

Şehit ve gazi aileleriyle sohbet eden Çakırözer, "Şehitler, şehit aileleri ve gazilerimiz arasında ayrım gözetilmesini kabul etmek mümkün değil, bu ayrım vicdanlara sığmıyor. Türkiye'nin birliği, bütünlüğü, vatandaşların can güvenliği için hayatını ortaya koyan şehitlerimizin yakınları ile gazilere en üst düzey imkanların sağlanması gerekiyor. 15 Temmuz darbe şehitleri ve gazileri ile terörle mücadele ederken hayatını kaybeden şehitler ve gaziler arasında ayrımcılığın ortadan kaldırılması en büyük arzumuz" dedi.

'GAZİLERİN TALEPLERİNİN TAKİPCİSİYİM'

Torba Kanun görüşmeleri sırasında şehit, şehit yakınları ve gazilerin haklı taleplerini Meclis gündemine getirdiğini hatırlatan Utku Çakırözer, "Görüşmelerde şehit yakınlarına verilen ÖTV'siz araç hakkından gazilerin de yararlandırılmasını, 'Devlet Övünç Madalyasına' sahip şehit aileleri ve gazilere madalya maaşı bağlanmasını istedik. Gazilerimizin haklı taleplerini de Meclis'te ısrarla gündeme getirmeye devam edeceğim" diye konuştu.

--
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!