Çakıroğlu davasında erteleme

Güncelleme Tarihi:

Çakıroğlu davasında erteleme
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2016 16:25

İZMİR’de, Ege Üniversitesi öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ölümüyle sonuçlanan öğrenci kavgasına ilişkin 1’i tutuklu 32 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

Haberin Devamı

Sanık avukatları ile Çakıroğlu’nun babası tartıştı. Bunun üzerine mahkeme başkanı bazı avukatların dışarı çıkmasını isteyince, Çakıroğlu’nun tüm avukatları duruşma salonunu terk etti. Duruşma eksik evrakların beklenmesi için temmuz ayına ertelendi.


Ege Üniversitesi’nde 20 Şubat 2015 tarihinde öğrenciler arasında çıkan kavgada, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı. Gözaltına alınan Sosyoloji Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Nurullah S. tutuklandı, 7 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Zeki Polat, hazırladığı iddianamede sanık Nurullah S. hakkında kasten adam öldürmek, örgüt adına suç işlemek, örgüt üyeliği ve yaralama suçlarından müebbet ve 69 yıl, tutuksuz 31 sanık hakkında ise suç delillerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek, yaralama suçlarından 5 ila 48 yıl arasında değişen hapis cezası talep etti.

2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde bugün yapılan son duruşmada, tutuklu sanık Nurullah S, tarafların avukatları, Çakıroğlu’nun babası Fuat Mahir Çakıroğlu hazır bulundu. Duruşmayı MHP İzmir eski Milletvekilleri Murat Koç ve Aslan Savaşan da izledi. Basın ve izleyicilerin salona alınmadığı duruşmada ifadeler, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kayıt altına alındı. Polis, duruşma salonunda ve adliye etrafında geniş güvenlik tedbiri aldı. Bir grup ülkücü genç ’Fırat Yılmaz Çakıroğlu ölümsüzdür’ diye sloganlar attı.

Mahkeme heyeti, sanık Nurulha S.’nin bölücü terör örgütü PKK ile ilişkisinin olup olmadığına dair İzmir Emniyet Müdürlüğü’nden gelen belgeyi okuyarak, dosyaya koydu. Belgede, Nurullah S.’nin bölücü terör örgütü PKK/KCK’nın gençlik yapılanması YDG-H ve terör örgütü güdümünde eylem ve faaliyet gösteren Demokratik Öğrenci Dernekleri Federasyonu’na (DÖDEF) bağlı olarak faaliyet gösteren Ege Üniversitesi Özgür Öğrenci Derneği (EÜO-DER) içerisinde eylemlere katıldığı bilgisi yer aldı.

Tanık olarak dinlenen Turan B.’nin, kampüs içerisindeki Ege Kafe’de çalıştığını, olay sırasında kafeye girdiğinde Çakıroğlu’nun diz çökmüş pozisyonunda olduğunu, herhangi bir şekilde kan görmediğini belirterek, yüzlerinde maske olan kişilerin ise bir dolabı Çakıroğlu’nun üzerine sürdüğünü gördüğünü ifade ettiği belirtildi.

Çakıroğlu’nun avukatları, sanık avukatlarının sorduğu sorularla tanığı yönlendirmeye çalıştığını ileri sürerek itirazda bulunurken, Turan B.’den sonra bir polis memurunun da tanık olarak ifadesine başvuruldu. Sanık avukatlarından Zeynep Sedef Özdoğan’ın, Çakıroğlu’nun ailesine yönelik sözlerine, baba Çakıroğlu’nun da karşılık vermesi üzerine, avukatlar arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine mahkeme başkanı, bazı avukatları dışarı çıkartmak isteyince, buna tepki olarak Çakıroğlu’nun tüm avukatları duruşma salonunu terk etti.

Mahkeme heyeti, sanık Nurullah S.’nin tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı temmuz ayına erteledi.

BAKMADAN GEÇME!