Çakıcı kimle ne konuşur?

Enis BERBEROĞLU
Haberin Devamı

Bu yazıya peşinen özür dileyerek başlamak lazım. Çünkü kişisel meselemizi sizlerle paylaşmak zorunda kalacağız.

Kablolu TV izleyenler belki farkındadır, BTV adı verilen kanalda bir süredir şahsımızla ilgili iddialar yayınlanıyor. Bu iddialar 800 tirajlı Öncü Gazetesi kaynaklı. Önce tanımayanlar için bu gazetenin sahibinin ismini verelim: Orhan Özcanlı... Kimdir Orhan Özcanlı?

12 Eylül döneminde Diyarbakır Cezaevi'nde ‘‘işkenceci doktor’’ diye anılan Orhan Özcanlı, ailenin içişleri bakanı Meral Akşener'in yakın dostu.

Genelkurmay'a köstebek yerleştirdiği iddiasıyla askeri mahkemede yargılanan ve kanıt yetersizliğinden beraat eden Bülent Orakoğlu'nun atamasına aracılık eden yine Orhan Özcanlı. İstanbul İstinye'deki MİT'e tahsisli arazide Tansu Çiller ve Meral Akşener'le birlikte üniversite kurmaya kalkan, ama YÖK tarafından reddedilen Orhan Özcanlı.

* * *

Orhan Özcanlı'nın gazetesinde ertesi gün yayınlanacak hakaret ve küfürler bir gece önce BTV ekranından altyazı bahanesiyle geçiyor.

Nasibimize düşen çamur yaklaşık 20 gündür tekrarlanıyor:

- Enis Berberoğlu, Alaattin Çakıcı ile görüştü...

Bu iddia Hürriyet Gazetesi'nde yayınlanan bant çözümüne dayanıyor.

Banda göre Eyüp Aşık, Çakıcı'ya polisten kaçması için Enis aracılığıyla haber yolluyor. Bu mesele doğru mu, yalan mı bilemem... Eğer varsa Enis isimli aracının soyismini Eyüp Aşık açıklasın.

Ama lafı uzatmadan söyleyeyim: Alattin Çakıcı'yı tanımam. Hayatımda tek kelime etmedim. Doğrudan veya dolaylı haberleşmedim.

Yanlış anlamayın, Alaattin Çakıcı bu ülkenin TV kanallarındaki canlı yayınlara sayısız kez konuk oldu. Yüzlerce değilse bile onlarca gazeteciyle telefonda konuştu, iddialar aktardı.

Dolayısıyla bizi de arayabilirdi... Eğer arasaydı konuşurduk, çünkü mesleğimiz gazetecilik. Kimseye düşmanlık edemeyiz, küsemeyiz.

* * *

Peki Çiller Ailesi, Öncü Gazetesi, BTV neden çamur atmak istediğinde, ‘‘Alaattin Çakıcı ile görüştü...’’ iddiasından daha ağır bir suçlama bulamıyor... Çünkü kişi karşısındaki kendisi gibi bilir. Mesele Alaattin Çakıcı ile konuşmak değil, nelerin konuşulduğu...

Mesela 1 Mayıs 1997 günü Flash TV'nin canlı yayınına telefonla katılan Alaattin Çakıcı bakın bazı muhabbet konularını nasıl açıklamıştı:

- Mehmet Bey dedim, biz Kanal 6 işini bitirdik. Adil Bey bizden Özer Çiller'e verilmek üzere 20 milyon dolar istedi. Biz onlarla öyle anlaşmadık ki... Komşunuzla lütfen konuşun, bu iş bitmezse, sonu kötü olur.

Şimdi anladınız mı, Alaattin Çakıcı ile konuşmak nasıl suç haline geliyor? Orhan Özcanlı'nın Öncü Gazetesi'nde Çakıcı ile görüştüğümüz için Cumhuriyet Savcılığı'na ifade vermemiz çağrısı yapılıyor...

Hiç gocunmayız. Çiller Ailesi gibi TBMM'ye, savcılığa, mahkemeye hesap vermekten korkanlardan değiliz. Hatta daha da ileri gidelim...

Elinde Alaattin Çakıcı ile irtibatımızı gösteren en ufak kanıt bulunan savcılığa başvursun, yeterlidir.

Ciddiye alınırsa mahkemeyi beklemeden mesleği bırakırız.

* * *

Bu konuya bir daha asla dönmeyeceğiz, sizleri kişisel sorunlarımıza ortak etmemeye çalışacağız. Şimdi gelelim asıl meseleye...

Son saldırıya bu köşede pazartesi günü çıkan bir yazı neden oldu.

Roger Tamraz'ın ve Özer Çiller'e rüşvet verdiği yolundaki CIA iddiasını konu alan bu yazı anlaşılan can yaktı. Devamını beklesinler.



Yazarın Tüm Yazıları