ÇaÄŸrım babalara...

Anne olmanın, ne demek olduğunu annelerden başka kim bilebilir? Cevabı duyar gibiyim. Bizim annelerimiz diyorsunuz değil mi? Tabii ki öyle.

Anne olmayı, bu duyguyu çocuklarımızı düşününce yanan midemizi bizim gibi bu olayı yaÅŸayanlardan baÅŸka kimler anlatabilir ki? diye sormuÅŸtum kendi kendime yıllar önce. Sonra düşündüm, neden biz anlatıyoruz diye. Çocuk sahibi olmaya iki insan gerekli biliyorsunuz. Bir ÅŸey yapmalıyım ben ve babalar anlatmalı anne olmayı diye. Ä°ÅŸte böyle oluÅŸtu yıllar önce "Babaların Gözüyle Annelerin Yüzü" projem. Kimlere anlatmadım ki, neler denemedim ki. Her ÅŸeyin bir zamanı varmış derler ya öyleymiÅŸ iÅŸte. Hürriyet ile gerçekleÅŸiyor bir hayalim yine...Â

Bu yıl sevinç duyuyorum çünkü benim hayalim hepimizin hayali oldu. Bir sürü güzel insan bu hayale ortak oldu. İki tane harika fotoğraf makinesi aldık. Kendimizi güzel ülkemize attık. Nevşehir’den Tokat’a, Antalya’dan Urfa’ya gezdik. Değişik gelir ve eğitim durumlarından yüzlerce aile seçtik. Babaların elin fotoğraf makinelerini ve kalemleri verdik. "Hadi" dedik "Anlatın bakalım çocuğunuzun annesini, çekin bakalım portresini"

Gurur duyuyorum bu yazıyı yazarken bugün size çünkü inanılmaz bir mozaik çıkardık. Güzel ülkemizden Leyla Alaton’dan, Emine Ün’e, Deniz Berdan’dan, Nermin Bezmen’e inanılmaz isimlerin desteğini aldık. 4-13 Mayıs tarihleri arasında Kanyon Alışveriş Merkezi’nde sergimiz olacak aynı zamanda fotoğraf kitabımız her yerde satışa çıkmış olacak. Bu kitabın ilk yılında yer alma şansını elde etmiş olanlar çok mutlu ve harika bir anı olacağını düşünüyorlar.

Biz ise ekip olarak gurur duyuyoruz. Bu yıl dünyada bir ilke imza atmanın heyecanını yaşıyor, "Anneler Günü" ve "Annelik" konularında erkeklere söz hakkı veriyoruz. Bu kez anne olmayı bizim değil, çocuklarımızın babalarının anlatmasını istiyoruz. Ve bu kez konuşma sırası, babalarda diyoruz...

Kendi listemizi tamamladık. Şimdi ise sizi çağırıyoruz. Bir hafta içinde en iyi çözünürlükte ve kalitede çocuğunun annesinin fotoğrafını bize gönderen babalara bu kitapta ve sergide yer alma hakkı veriyoruz. Çocuklarının annelerine hayal bile edemeyecekleri bir şey yapmak isteyen babalara duyurulur.

Detaylı bilgiyi her zaman olduğu gibi www.anneyiz.biz adresinde bulacaksınız.

Kolay gelsin, sevgilerimle...

Babaların gözüyle annelerin yüzüne baktık

Anneyiz.biz, babaların gözünden ve kaleminden Türkiye’de yaşayan annelerin portresini ortaya koymaya hazırlanıyor. Türkiye çapında 60 annenin fotoğraflandığı çalışma, Babaların Gözüyle Annelerin Yüzü (BGAY) kitabı ve 4-13 Mayıs tarihleri arasında Kanyon Alışveriş Merkezi’nde gerçekleşecek olan sergisiyle, meraklılarına seslenecek.

Anneler Günü’nde babalara söz hakkı!

"Anneler Günü’nde babalara söz hakkı vererek, anne olmayı babaların anlatması" düşüncesinden hareketle oluşan projenin sonuna gelindi. Türkiye’de bir ilk olan bu çalışma, annelliği ilk kez karşı tarafa, babalara soruyor. Babalardan çocuklarının annesinin fotoğrafla ve edebiyat aracılığıyla anlatması bekleniyor. Babanın anneliği nasıl algıladığını ortaya koyduğu, bir anlamda erkekle kadının yüzleşme yaşayacağı bu proje, "yaz ve kendini ifade et" sloganıyla hayat buluyor. Babalara söz hakkı tanıyan Babaların Gözüyle Annelerin Yüzü (BGAY) kitabı, aynı zamanda bir sergi olarak Kanyon Alışveriş Merkezi’nde 4-13 Mayıs tarihleri arasında izlenebilir.

Kimler kimleri fotoğraflandı

Türkiye’nin dört bir yanından değişik sosyal-kültürel ve ekonomik kimlikten annelerin portre fotoğraflarının çekildiği projede, alanında başarılı çalışmalara imza atmış, Türkiye’nin tanınmış anneleri de yer alıyor. Ayrıca yurtdışında yaşayan ve www.anneyiz.biz platformunda bir araya gelen Anneyiz.biz annelerinin de yer aldığı bu kitap ve sergi, bir anlamda Türkiye’nin profilini de ortaya koyuyor.

Fotoğraflarıyla kitap ve sergi kapsamında yer alan annelerin eşlerinin çektiği fotoğrafların dışında, fotoğraf sanatçısı Pema Yüce’nin sanat yönetmenliğini üstlendiği proje için Anadolu gezisi gerçekleşti. Türkiye’yi, bölge bölge, şehir şehir dolaşan Pemra Yüce; Anadolu’daki babaların çekim yapmasını sağladı. Projenin İstanbul ve yurt dışı ayağında da Anneyiz.biz ekibi çalışmaları yürüttü ve Kerem Görsev, Leyla Alaton & Mehmet Günyeli, Tuna & Yasemin Kiremitçi, Deniz & Haluk Berdan, Sunay & Belgin Akın, Eyüp Can Sağlık & Elif Şafak, Levent & Ebru Üzümcü, Ayşe Arman & Ömer Dormen, Belma Canciğer & Gani Müjde, Şule & Yankı Yazgan, Emine Ün & Emre Kınay, Sevinç Erbulak & Dalin Midyat, Esra & Murat Mardan, Tuba & Mehmet Ali Erbil, İbrahim & Gülten Zaman, Sami Solmaz & Sibel Buğdaycı, Hulusi & Selma Derici gibi "ünlü yüzler"le bir araya gelme imkanı buldu.

BGA, bir sosyal sorumluluk projesi

Kitabının gelirinin bir kısmı kadına karşı şiddete "dur" demek için "Aile İçi Şiddete Son!" kampanyasına bağışlanırken, Kanyon Alışveriş Merkezi’nde gerçekleşecek olan sergi, dünyaya Türk kadınının kimliğini göstermek için önemli bir araç.

İki hoş sürprize hazır olun

Edebiyat ve fotoğrafı bir araya getiren bu projede, bir sürpriz unsuru olarak Kerem Görsev’in annesi için bestelediği "Respect" albümü de okuyuculara armağan ediliyor. Diğer taraftan, fotoğraf albümü formatındaki bu kitabı satın alan babaları boş bir sürpriz bekliyor. Kitabın son sayfasında bırakılacak boş sayfa, kitabı alan babanın, çocuğunun annesinin dilediği bir fotoğrafını bu sayfaya yerleştirmesi ve eşinin anneliği hakkında hissettiklerini anlatması için ayrıldı.
Yazarın Tüm Yazıları