Çağla’yı öldürene gelecek indirimi

Güncelleme Tarihi:

Çağla’yı öldürene gelecek indirimi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2011 00:00

Şanlıurfa’da tıp eğitim gören İzmirli Çağla Arin, 2 yıl önce, sınıf arkadaşı Hüseyin Zengin tarafından 47 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Zengin’e önce ömürboyu hapis verildi, mahkeme cezayı 25 yıla indirdi.

Haberin Devamı

İZMİR’de ailesiyle yaşayan 22 yaşındaki Çağla Arin, dört yıl önce doktor olma hayaliyle Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitime başladı. ncak sınıf arkadaşı 22 yaşındaki Hüseyin Zengin, genç kıza aşık oldu, önce çiçek ve çikolata, karşılık göremeyince de tehdit mesajları göndermeye başladı.
Isrrarcı baskı Mart 2008’de Zengin, aşkına karşılık vermeyen Çağla Arin’i 47 yerinden bıçaklayarak öldürdu, engel olmaya çalışan Seda Tunca’yı da yaraladı. Zengin, daha sonra bıçağı göğsüne saplayarak canına kıymak istedi. Tedavisinin ardından hakkında dava açılan Zengin’e Şanlıurfa 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi 25 yıl 10 ay hapis cezası verdi.
Yargıtay’a itiraz
Savcının olayı tasarlayarak, canavarca hisle ve eziyet çektirerek işlediği gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istediği Zengin hakkındaki cezanın gerekçeleri, İzmir’deki Arin Ailesi’ni bir kez daha yıktı. Mahkeme heyeti, AZengin’in genç kızı tasarlayarak değil, kasten öldürdüğüne kanaat getirdi. Bu yüzden önce müebbet hapis verdi, geleceği üzerindeki olası etkilerini göz önünde bulundurup, sabıkasız oluşunu da dikkate alarak cezayı 25 yıla indirdi. Tunca’nın basit bir müdahaleyle tedavi olabilecek şekilde yaralandığı kaydedilerek, Zengin’e bu nedenle de 10 ay hapis verildi.
Cezayı az bulup, karara isyan eden Arin Ailesi adına avukatları, Yargıtay’a temyiz başvurusunda bulundu. Yaklaşık 2 yıl sonra, 1’inci Ceza Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararı onadı. Onama kararı Arin Ailesi’ni üzdü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!