Çağdışı ceza

Güncelleme Tarihi:

Çağdışı ceza
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2002 01:59

Disiplin Kurulu, Aziz Yıldırım'a 4 ay, Murat Özaydınlı'ya 45 gün, Mahmut Uslu ve Özkan Sümer'e 1'er ay, Serdar Bali'ye de 3 ay 15 gün ceza verince kıyamet koptu. Özaydınlı, ‘‘Bu cezayı tanımıyorum’’ dedi.

PROFESYONEL Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Trabzonspor-G.Saray maçının ertelenmesinden sonra Futbol Federasyonu ve başkanı Haluk Ulusoy aleyhindeki açıklamaları nedeniyle F.Bahçe ve Trabzonsporlu yöneticilere ceza yağdırdı. PFDK, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a 4 ay, yöneticilerden Murat Özaydınlı'ya 45 gün, Mahmut Uslu'ya 1 ay, Trabzonspor Başkanı Özkan Sümer'e 1 ay ve yönetici Serdar Bali'ye de 3 ay 15 gün hak mahrumiyeti cezası verdi. PFDK'nın bu cezalarına F.Bahçe ve Trabzonspor'dan büyük tepki geldi. İki kulüp yöneticilerinin ceza ile ilgili görüşleri şöyle:

Nihat ÖZDEMİR


Tahkim'e başvuracağız


Sayın başkanımız ne yaptı ki? Sadece Federasyon Başkanı'nı tarafsızlığa davet etti. Bu karar demokrasinin özüne aykırıdır. Ayrıca 17 kulübün başkanına ve kamuoyuna sorsunlar, acaba farklı düşünen var mı? Hakkımızı aramak için Tahkim Kurulu'na başvuracağız.


Murat ÖZAYDINLI


Cezayı tanımıyorum


G.Saray formalı birisinin emirleri ile Sayın Yıldırım, ben ve Mahmut Uslu bir şeyler almışız! Bana bir tek Fenerbahçe Kulübü ceza verebilir. Onun dışında verilen cezaları, ceza olarak kabul etmiyorum. Bugüne kadar Fenerbahçe Stadı'nın şeref tribününde hiç maç izlemedim. Ama Göztepe maçını başkanımızla beraber şeref tribününden izleyeceğiz. Fenerbahçe Stadı bizim. Federasyon ya da Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün değil. Biz sadece Türk futbolunun başında adaletli, ahlaklı ve dürüst bir spor adamı görmek istiyoruz. Bunu istemek spor ahlakına mı aykırıymış? Yaraları var herhalde.


Mahmut USLU


Dava açacağım


Bu çağdışı kararı verenler kamuoyunun kalbinde gerekli cezayı aldı. Ancak ben şahsen, maddi ve manevi tazminat davası açacağım. Mahkemede hesaplaşacağım. Türk futboluna barışı getirmeye gayret eden ve hizmetleriyle takdir edilen bir kişinin ceza alması enteresan. Adalet istemek suç mu?


Nihat ÖZBAĞI


Hakkımızı arayacağız


Böyle tek taraflı bir kararı kabul etmek mümkün değil. Büyük bir camiayı temsil eden başkanımıza verilen ceza anlamsız. Gerekli girişimleri yapıp, hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Sayın Yıldırım ceza alacak bir tepki göstermedi. Sadece kulübün haklarını korumak istedi.


Serdar BALi


Az ceza vermişler


Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım kadar konuştum. Ona 4 ay, bana 3 ay 15 gün ceza vermişler. Bana 15 gün eksik ceza kesmişler.

YILDIRIM NE DEMİŞTİ?

Haluk Ulusoy’un keyfi hareketi devam ediyor. Erteleme kararıyla bütün ligi alt üst ettiler. Kraldan çok kralcılık yapıyor. Futbol Federasyonu ve Haluk Ulusoy sadece Galatasaray Kulübü’nün başkanı değildir. Ulusoy eşit hizmet vermek istiyorsa Galatasaray formasını üzerinden çıkarmalıdır. Şampiyonu kendi tayin etme yoluna gidiyor.

Hak mahrumiyeti cezası nedir?

PROFESYONEL
Futbol Disiplin Kurulu tarafından 4 ay hak mahrumiyeti cezasına çarptırılan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, cezanın kendisine tebliğ edildiği tarihten itibaren hiçbir stadın şeref tribününe giremeyecek. Yıldırım, stadın şeref tribünü dışındaki herhangi bir bölümünde maç izleyebilecek. Fenerbahçe Başkanı, ayrıca 4 aylık süre içinde hiçbir resmi yazışmaya da imza koyamayacak.

Şeref tribününe girerse, ne olur?

AZİZ
Yıldırım, ceza müddeti içinde şeref tribününe girmek isterse kendisine herhangi bir kolluk kuvveti engel olmaz. Ancak, cezayı tanımadığı için federasyon kendisine katlamalı ceza verir. Eğer bu ihlaller devam ederse Yıldırım'ın cezası 'ömür boyu hak mahrumiyetine' çevrilebilir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!