Çağdaş sanatın ustaları müzayedede

Güncelleme Tarihi:

Çağdaş sanatın ustaları müzayedede
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2015 00:13

18 Ocak Pazar günü Zorlu PSM’de düzenlenecek ‘30. Beyaz Çağdaş ve Modern Sanat Müzayedesi’nde çağdaş sanata damgasını vurmuş iki önemli heykeltıraşın eseri öne çıkıyor. Robert Indiana’nın umudun temsili olmuş ‘Hope’u ile Tony Cragg’in ünlü ahşap heykeli.

Haberin Devamı

BEYAZ Müzayede, çeşitli koleksiyonlardan derlediği eserleri ve usta sanatçıların yapıtlarını bir araya getirdiği ‘30. Beyaz Çağdaş ve Modern Sanat Müzayedesi’ni 18 Ocak Pazar günü saat 14.00’te Zorlu PSM’nde gerçekleştirecek. Müzayedenin öne çıkan eserleri arasında, Amerikan çağdaş sanatına damga vurmuş Robert Indiana’nın sanatçıyı zirveye taşıyan ‘Hope’ ve ‘Love’ eserleri ile ünlü heykeltıraş Tony Cragg’ın ahşap heykeli yer alıyor. 1960’lı yıllara damgasını vuran pop sanatının öncüsü Robert Indiana’nın başta Amerika ile Avrupa olmak üzere dünyanın birçok şehir merkezinde, önemli bina girişlerinde, müzelerde ve önemli koleksiyonlarda yer alan ‘Hope’ heykeli 750 bin ile bir milyon TL aralığıyla müzayedeye çıkacak. Anish Kapoor ile birlikte, yaşayan en önemli iki çağdaş heykeltıraştan biri kabul edilen Tony Cragg’in 140 cm boyundaki ahşap heykeli ise 450 bin-650 bin TL tahmini fiyat aralığıyla satışa sunulacak.

Haberin Devamı

KURMAK İSTEDİĞİ MÜZEYE SAKLAMIŞTI

Türkiye’den Ömer Uluç, Nejad Melih Devrim ve annesi Fahrelnisa Zeid’in yapıtları, Erol Akyavaş’ın ‘Ferman IX’u, çağdaş sanatçı İlhan Koman’ın ‘İsimsiz Demirler’ serisindeki iki heykeli dahil toplam 236 eser, Aziz Karadeniz yönetiminde yılın ilk müzayedesinde satışa çıkacak. Söz konusu eserler içinde en çok dikkati çeken ise, Ömer Uluç’un kendisinin kurmak istediği müze için ayırdığı ancak yaşamının son yıllarında bir koleksiyonere satmaya razı olduğu bir yapıtı. Sanatçının 1987 yılında yapmaya başladığı ve 1991’de tamamladığı 200x300 cm ebadındaki ‘Bir Ulus’un Tarihi’ isimli yapıtı 500 bin-800 bin TL tahmini fiyat aralığıyla müzayedede yer alacak. Yerli ve yabancı 130 sanatçının bir araya geldiği müzayedenin eserleri yarından itibaren 17 Ocak tarihine kadar Zorlu PSM Meydan Fuaye’de görülebilir. Detaylı bilgi ve online katalog www.beyazart.com sitesinden veya (0212) 290 7050 numaralı telefondan alınabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!