Çağdaş sanatın kalbi Art Beat’te atacak

Güncelleme Tarihi:

Çağdaş sanatın kalbi Art Beat’te atacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2011 00:00

Çağdaş sanatın yeni buluşma noktası Art Beat İstanbul, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda bu akşam yapılacak resmi açılışla başlıyor. 18 Eylül tarihine kadar açık kalacak etkinliğe 27 galeri katılıyor.

Haberin Devamı

SON yıllarda sayıları giderek artan çağdaş sanat fuarlarına bu yıl bir yenisi daha ekleniyor: ‘Art Beat Istanbul’.
Yıldız Holding ve Papko’nun desteği, Hürriyet gazetesinin basın sponsorluğunda düzenlenen Art Beat Istanbul, yarın Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda başlıyor. İlk yılında yerli ve yabancı toplam 27 galeri ve dünyaca ünlü sanatçıların katılacağı fuarda ‘genç sanat’ öne çıkarılacak.

“Art Beat, İstanbul’daki sanat dünyasının nabzını tutacak bir fuar olacak. İsmi de buradan geliyor zaten” diyen Art Beat Istanbul Proje Direktörü Arhan Kayar, fuarın ileriki dönemlerde Ortadoğu, Asya, Avrupa ve Amerika’da bulunan önemli sanat organizasyonlarını da içine alarak, ‘Art Week’ başlığı altında daha büyük bir platforma dönüşmesini planladıklarını vurguluyor.

Haberin Devamı

Çocuklara atölyeler

Art Beat İstanbul, sadece büyüklere değil küçüklere yönelik atölye çalışmaları ile de farklılaşacak. Art Beat İstanbul süresince 11.00-18.00 saatlerinde açık olacak Ülker Çocuk Sanat Atölyesi, çocukların fuarı severek ve anlayarak dolaşmalarını sağlayacak aktiviteleri içeriyor.

Kimler katılacak

44A, Alan İstanbul, Art On, Casa Dell’arte, Çağla Cabaoğlu, Dirimart, Apel, Linart, LTMH, Merkür, Galerist, Zilbermann, Hayaka Artı, Mac Art Gallery, Maçka Modern, Michael Jansen, Olcay Art, Piramid Sanat, Sanatorium, Soda, Teşvikiye Sanat, The Third Line, X-ist.

Şairler İstanbul’da buluşuyor

İSTANBUL Uluslararası Şiir Festivali bugün Pera Müzesi’nde yapılacak açılış töreniyle başlıyor. Bu sene, Beyoğlu Gençlik Merkezi, Kızlarağası Medresesi, İtalyan Kültür Merkezi, Mephisto Kitabevi, Muammer Karaca Tiyatrosu, Yerebatan Sarnıcı, Caferağa Medresesi’nden oluşan noktalarda düzenlenecek etkinlikler 17 Eylül’e kadar devam edecek. Şimdiye kadar 40 ülkeden 180 şairi ağırlayan festivale bu sene 10’u yırtdışından olmak üzere 24 şair katılıyor. Tema’nın ‘Makedon Şiiri’ olarak belirlendiği festivale; yurtdışından Bogomil Gjuzel (Makedonya), Christian Sinicco (İtalya), Dragan Dragojlovic (Sırbistan), Eric Lindner (Hollanda), Igor Isakovski (Makedonya), Joan Manresa (İspanya), Jovica Ivanovski (Makedonya), Katarína Kucbelová (Slovakya), Pedro Enriquez (İspanya), Sidney Wade (ABD) katılıyor.

Haberin Devamı

Tracey Emin geliyor
Sefa KAPLAN

KIBRISLI bir Türk olan İngiliz sanatçı Tracey Emin’e, “Post-modern zamanların Andy Varhol’u” diyenlerin sayısı hiç de az değil. Ancak, kabul etmek gerekir ki Andy Varhol’dan çok daha kışkırtıcı, çok daha sarsıcı ve kimilerinin farklı bir muhteva yükleyerek kullanmaktan hoşlandığı kelimeyle söylemek gerekirse çok daha ‘devrimci’ bir isim. Bütün bunların gerisinde ise Tracey Emin’in pervasızlığı yatıyor aslında. Bu pervasızlık, bir tür kendine güven gibi görünse de, bütün abartılı güven yansımaları gibi sorunlu bir durum. Prezervatiflerle birlikte ‘dağınık yatağı’nı sergilemekten veya kendi bedenini bir ‘obje’ olarak kullanmaktan kaçınmayan Tracey Emin, belki de modern topluma hiç görmek istemediği bir ayna tutuyor. Tracey Emin, İstanbul74’ün Karaköy’deki yeni mekanının açılışına ve Art Beat için İstanbul’a geliyor.

Haberin Devamı

Cem Davran’a 32 yıl sonra En İyi Çocuk Oyuncu ödülü
Ebru TURGUD/MAGAZİN SERVİSİ

ALTIN Portakal tarihinde ardı ardına yaşanan iki karanlık sayfa, bu yıl aydınlanıyor. 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, 1979 yılında sansüre karşı tepki, 1980’de de 12 Eylül askeri darbesi nedeniyle yapılamayan festivallerin ödülleri bu yıl düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. ‘Geç Gelen Altın Portakal Ödülleri’ dün Antalya Büyükşehir Belediye ve AKSAV Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akaydın tarafından TÜRVAK’ta yapılan basın toplantısıyla duyuruldu.

1979 ve 1980 jürilerinin yaşayan üyeleri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Yavuz Özkan’ın yönettiği ‘Demiryol’ ve Ömer Kavur’un yönettiği ‘Yusuf ile Kenan’ filmleri 1979 yılının En İyi Film ödülünü paylaştılar. En İyi Kadın Oyuncu ödülü, ‘Seninle Son Defa’ filmiyle Sevda Ferdağ’a verilirken En İyi Erkek Oyuncu ödülüne ise ‘Demiryol’ filmiyle Fikret Hakan değer görüldü. Cem Davran, ‘Yusuf ile Kenan’ filmiyle En İyi Çocuk Oyuncu ödülünü kazandı.

1980 yılının En iyi Film’i ise Zeki Ökten’in yönettiği ‘Sürü’ olarak belirlendi. En İyi Kadın Oyuncu ödülünü ‘Sürü’deki rolüyle Melike Demirağ ve ‘Düşman’ ile Güngör Bayrak paylaştı. En İyi Erkek Oyuncu ödülü de Tarık Akan ve Aytaç Arman arasında paylaştırıldı.

Haberin Devamı

Geç Gelen Ödüller Jürisi; Prof Dr. Özdemir Nutku, Hale Soygazi, Selahattin Tonguç, Vecdi Sayar, Tunca Yönder, Doğan Hızlan, Ahmet Keskin, Nurettin Tekindor, Kenan Değer, Tonguç Yaşar ve Atilla Dorsay’dan oluştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!