Çağatay Kılıç: Yöneticiler o açıklamaları yurt dışında yapabiliyor mu?

Güncelleme Tarihi:

Çağatay Kılıç: Yöneticiler o açıklamaları yurt dışında yapabiliyor mu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2017 08:33

2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF) için Erzurum’da bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, çok önemli açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

Dopingten, futboldaki çekişmeye kadar pek çok konuya değinen Kılıç, “Bazı kişilerin Türkiye’de yaptığı açıklamaları yurt dışında yapmaları mümkün değildir” diyerek yöneticilerin maçlardan sonra yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi.

Kılıç’ın çeşitli konulardaki görüşleri şöyle:

FUTBOLCULARA:

“Futbolcu kardeşlerim sahada futbol oynamak durumundalar. Milli Takım’a gittiklerinde beraberce ter döküyorlar. Çekişme, rakip olma, bunların hiçbirine itirazım yok. Sertlik de olmalı. Ama futbol sahasında futbol, basketbol sahasında basketbol oynanmalı. Siz bunun için o taraftar gönlünde yer ediyorsunuz.”

HOLİGANLARA:

“Stada giderken, maça giderken, gittiği otobüsün camını kıranlar... Bunlar vandal, holigan. Senin o otobüste ne işin var? Gelme arkadaş!”
“O sahaya atlayanlar... Ben sonuna kadar takip edeceğim. Beşiktaş’ta atladı, Bursa’da atladı. O kişilerin bir daha hiçbir spor sahasına girmemesi gerekir. Bunlarla araya mesafeyi koyacağız. Ben sonuna kadar takibini yapacağım. O sahaya atlayanlarla ilgili ne yapılacak, onu takip edeceğim. Onları statlarda istemiyorum. Bunlar kahraman değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin imajını dünyada karalayanlardır. Allah, Peygamber aşkına, sadece camianızı temsil etmiyorsunuz. Türkiye’yi de temsil ettiğinizi unutmayın.”

YÖNETİCİLERE:

“Maçlardan sonra yapılan açıklamalar var. Bazı kişiler bunu yapıyor. Bu kişilerin bu açıklamaları, yurt dışında yapmaları mümken değildir. Bütün yöneticilerin de bu konularda çok dikkatli olması gerekir.”

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ:

“Özel güvenlik maçlarda gereğini yapmıyorsa biz orada güvenliği almasını biliriz. Bu Sayın Cumhurbaşkanımızın lafıdır. Koridorlarda ve sahalarda kanunda, kuralda ne yazıyorsa onun uygulanması için en ciddi yaptırımı ortaya koyarız.”

2024 AVRUPA ŞAMPİYONASI:

Öte yandan, Akif Çağatay Kılıç, “2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na aday mıyız” sorusuna, “Çarşamba gününü bekleyelim. Ülke futbolu ve spor adına çok güzel şeyler olacak” yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!