Çağan’ın başyapıtı

Güncelleme Tarihi:

Çağan’ın başyapıtı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2011 00:00

Most Production ve Ay Yapım’ın yapımcısı olduğu, Çağan Irmak’ın yazıp yönettiği “Dedemin İnsanları” bu cuma vizyona giriyor.

Haberin Devamı

İlk gösterimi bu akşam Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın ev sahipliğinde yapılacak olan film, basın gösteriminde sinema eleştirmenlerinden tam not aldı.

ATİLLA DORSAY: Çağan Irmak’ın başyapıtı bu film... Yalnızca göç olayı değil, Mübadele’den 60 İhtilali’ne, Kıbrıs Çıkarması’ndan 12 Eylül’e kadar Türkiye’nin başına gelmiş birçok olaya küçük de olsa değinmeler var. Bütün bunlar çok büyük bir aile tablosu ve geçmişle hesaplaşma serüveni haline getirilmiş. Çok etkilendiğimi, filmi çok sevdiğimi söylemeliyim.

UĞUR VARDAN: Filmi beğendim. Çağan Irmak’ın bir anlamda “Amarcord”u olmuş. Mübadele yılları bölümü sinematografik açıdan en başarılı bölüm. Özellikle gemi bende hem “Amarcord” hem de hafiften “Titanik” çağrışımı yaptı. Orayı çok iyi kotarmış. Genel olarak çok iyi film.

ÖMÜR GEDİK: Filmi çok beğendim, izlerken çok duygulandım. Film süresince sürekli düşündüğüm şey benim atalarımın buraya nasıl geldiği, geldikten sonra neler yaşadıkları oldu. Şimdi eve gideceğim, annemi babamı arayacağım. Bizimkilerin hikayesini onlardan dinleme isteği uyandı içimde. Çağan, duygusal ve insancıl bir film yapmış yine.

CÜNEYT CEBENOYAN: Keşke Çağan Irmak gibi iyi popüler filmler yapan daha çok yönetmenimiz olsa! Böyle bir film seyrettiğime sevindim.          

Haberin Devamı

                                               

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!