Çadır dağıtımına teknolojik çözüm

Güncelleme Tarihi:

Çadır dağıtımına teknolojik çözüm
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2011 20:35

Van’ın depremde ağır hasar gören Erciş İlçesi’nde hava sıcaklığının giderek düşmeye başlamasıyla artan çadır ihtiyacına çözüm, evlerine giremeyen vatandaşların cep telefonlarına mesaj atılması ve dağıtımın asker kontrolünde yapılmasıyla sağlandı.

Van’daki deprem sonrası vatandaşların yeterli dağıtılmadığı gerekçesiyle tepki gösterdiği çadır dağıtımı, bugün de sürdü. Alınan önlemlerle, eski izdiham görüntüleri ortaya çıkmadı. En çok zarara uğrayan Erçiş İlçesi’nde, sarsıntının hemen ardından harekete geçen görevliler, binaları, hasar durumlarına göre derecelendirdi, kalanları da tek tek tespit etti.

Elazığ’dan kente yardıma gelen koordinatör Rabih Yüksel’in liderliğindeki ekip, 13 bin 200 kişinin bilgilerini afet yönetim sistemine kaydetti. Daha sonra depremzede bu kişilere, bugün sabah saatlerinden itibaren cep telefonlarına mesajlar atılarak çadırlarını almaları için Erçiş İlçe Jandarma Komutanlığı’na gelmeleri istendi. Mesajı okuyan onlarca vatandaş, askerlerin düzeni sağladığı ortamda herhangi bir karmaşa yaşanmadan çadırlarına kavuşup istedikleri yerlere götürdü. Depremzede vatandaşlar, geç de olsa düzen içerisinde en çok ihtiyaç duydukları çadırlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

İLK AŞAMADA 648 KİŞİ

Koordinatör Yüksel, "Depremzede vatandaşlarımızı, sistemimize kaydettik. Binalarının durumlarını da derecelendirdik. Daha sonra mesaj atarak buraya gelmelerini sağladık. Bu şekilde işleyen sistemle olumsuz durumlarla ve yağmayla karşılaşmıyoruz. İlk aşamada Erçiş’te evleri ağır hasarlı olan 648 kişiye çadırları dağıtacağız. Cep telefonlarının yanı sıra 200’ünün ev telefonlarına sesli mesaj bıraktık. Ancak evlerine girip bunları öğrenemeyecekleri için bulundukları yerlere gidip tek tek onları bulacağız" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!