Caddelerdeki Türk bayrakları beni çok etkiledi

Güncelleme Tarihi:

Caddelerdeki Türk bayrakları beni çok etkiledi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2013 09:12

50 Cent, Velvet Villains Vestial kapsamında geçtiğimiz cuma akşamı Küçükçiftlik Park’ta konser verdi. Amerikalı rap’çi, ertesi gün de kendi tasarımı olan SMS Audio kulaklıklar için Trump Alışveriş Merkezi’ndeki D&R mağazasında imza günü düzenledi. Ünlü şarkıcıyla etkinlik öncesi bir araya geldik, konserini, İstanbul izlenimlerini ve tasarımlarını konuştuk.

Haberin Devamı

* Dün akşam Velvet Villains Vestial kapsamında Küçükçiftlik Park’ta sahneye çıktınız. Ama konser alanı biraz boş gibiydi, bu moralinizi bozdu mu?
- Etkinlik için nasıl bir promosyon süreci izlendiğini bilmiyorum ama konser beni mutlu etti açıkçası. Normalde buraya gelme şansım çok olmuyor, o yüzden buradaki seyircilerin daha önce izlememiş oldukları tarzda bir konser vermeye çalıştım. Ben çok eğlendim. Evet, daha önce çıktığım yerlere daha fazla insan gelmiş olabilir ama dün akşamki konser de benim için hayal kırıklığı değildi. Oldukça keyif aldığımı ve eğlendiğimi söyleyebilirim.

* Farklı ülkelerde konser vermek nasıl hissettiriyor size? “Ya şarkılarımı anlamazlarsa” gibi düşüncelere kapılıyor musunuz?
- Bazı insanlar, sadece melodinin peşinden giderek müziği kavramaya çalışıyor. Benim dinleyicilerim de öyle. Müziğim hep dil bariyerini aştı.

* Konser öncesi sahne arkasına Türk yemekleri istemişsiniz. Hepsini deneme şansınız oldu mu?
- Çok istesem de maalesef hepsini deneyemedim... Ama genellikle beğendiğim şeylerin fotoğraflarını çekerim, yemeklerin de fotoğraflarını çektim.

* Başka neleri fotoğrafladınız?
- Dün otelime dönerken de beğendiğim yerlerin fotoğraflarını çekmeye çalıştım.

* Dikkatinizi çeken şeyler oldu mu?
- Evet, dün ‘Zafer Bayramı’nızı kutladığınızı biliyordum. Caddelerde asılı olan Türk bayrakları beni çok etkiledi.

* Buraya turist olarak da gelmeyi düşünür müsünüz?
- Neden olmasın? Programıma bakmam lazım...

MÜZİK SEKTÖRÜ ESKİSİ GİBİ DEĞİL

* SMS Audio adlı kulaklık markanızdan bahsedelim. Çoğu ünlü isim giyim, takı tasarımı gibi işler yapıyor. Siz de bu akımdan mı etkilediniz?
- Evet, dediğin gibi bu bir trend. Ünlü isimler, markalaşma sürecinde bunun gibi bir yaratım sürecine girip isimlerini daha kalıcı hale getirmek istiyor. Müzik, benim hayatımı kökünden değiştirdi. Bu kulaklıklar da benim geçmişimi işaret ediyor. Bu tasarımlar ilk ortaya çıktığında üç boyutlu grafiğini yapmıştık. Ben istediğim vizyona ulaşabilmek için bununla yetinmedim, bir tasarım şirketi satın aldım ve ondan sonra bu kulaklıkları piyasaya sürdük.

* Bir de boks şirketiniz var bildiğimiz kadarıyla. Müzisyenden ziyade işadamı gibi hissettiğiniz oluyor mu?
- Geçmişe nazaran daha kapsamlı düşünmek zorundasın, çünkü artık müzik sektörü eskisi gibi değil. Müzik artık bir iş koluna dönüşmüş durumda. Sanatçı olarak sadece albüm satışı ve konser performanslarına bakarsan ismin kalıcı olmaz. Ben de eğlence sektörünün farklı alanlarına el atmış durumdayım.

MOTOWN TÜRÜNDE ALBÜM HAZIRLIYORUM

* Kulaklıklarda kaç renk seçeneği var bilmiyorum ama şu an önümüzde dört renk var. Bu renkler, sizin hayatınızın hangi evrelerini temsil ediyor?
- Bunları hayatımla bağdaştıramam ama her gün nasıl hissediyorsam ona göre kulaklık seçebilirim. Mesela bugün, kıyafetime uygun olarak laciverti kullanabilirim. Müzik de moda gibi aslında. İçinizden bir şey yapmak gelmiyorsa, sevdiğiniz bir şarkıyı dinleyerek modunuzu değiştirebilirsiniz. Bu kulaklıklar da modunuzu değiştirmek için birebir.

* Sizin modunuz düşük olduğunda kendi şarkılarınızı mı dinlersiniz?
- Kendimi kötü hissettiğimde Motown türünde müzikler dinlemeyi seviyorum, ruhuma çok iyi geliyor. Benim de şu sıralar yapmakta olduğum bir albüm var, o da Motown türünde olacak. İçinde insanlara iyi hissettirecek türde parçalar yer alacak.

* “Street King Immortal” albümünden mi bahsediyorsunuz?
- Hayır, o farklı bir proje. Diğer projenin üstünde de çok uzun zamandır çalışıyorum. İlham verici bir albüm olacak.

* Ne zaman çıkacak albümleriniz?
- “Street King Immortal”, yakın zamanda çıkacak. Diğeri de sene sonundan önce piyasada olacak.

Haberin Devamı

KEYİF DOLU BİR İSTANBUL SEYAHATİ
* Son olarak, İstanbul ziyaretinizdeki izlenimlerinizi sormak istiyorum...
- Her anın tadını çıkardığım keyif dolu bir seyahat oldu diyebilirim.

Haberin Devamı

FERNANDES’İ TANIYORUM
50 Cent’in önceki akşam Küçükçiftlik Park’ta verdiği konseri izlemeye gelenler arasında Beşiktaş’ın Portekizli yıldızı Manuel Fernandes de vardı. Futbolcu, VIP seyirci için ayrılan alanda yanındaki kadınlarla birlikte dans edip eğlendi. 50 Cent, “Fernandes’le tanışıyor musunuz?” sorusuna şöyle yanıt verdi: “Futbol dünyasından çok arkadaşım var. Gittiğim şehirlerde, eğer o gün maçları yoksa konserime gelirler. Fernandes de gelip konserimi izledi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!